Gülşah'ın Aynası

13 Mart 2016 Pazar

SİMİT KEBABI İLE EVDEKİLERİ ŞIMARTIN

gulsahinaynasi.blogspot.com


Antep'te ince bulgura simit dediği için, simit kebabı adını alan bu harika yemeği evde yapmak da çok kolay :D Haftasonları köfte yapma kolaylığında yapabileceğiniz bu lezzeti denemenizi şiddetle öneriyorum. Püf noktaları da yazının içinde saklı.



Malzemeler: (10 şiş simit kebabı için)


400 g yağlı kıyma (dana kıyma biraz daha kuru oluyor, dilerseniz kuzu kıyma kullanın)

1 küçük çay bardağı ince bulgur

1 irice ya da 2 küçük soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1 adet ince doğranmış taze kırmızı biber ya da yazdan hazırlanmış 2-3 çorba kaşığı kırmızı biber sosu

10 kalın tahta şiş

Tarif:

Simit kebabının harcını saracağınız tahta şişleri (eni kalın olanlardan) kebabı yapmaya başlamadan önce suya koyarak şişirin. Böylece simit kebabının harcının suyunu emerek kebabı kurutmasını engellemiş olursunuz.


Simit kebabını hazırlayacağınız kabın içinde 1 küçük çay bardağı ince bulguru, üstünü geçecek kadar su ile şişirin. Bulgurun iyice şişmesi daha sonra kebap harcından su çalmaması açısından önemli :D

Şişen bulgurun üzerine dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, kıyma, baharatlar ve ince doğranmış kırmızı biberleri ya da biber sosu ekleyin. Köfte harcı gibi yoğurun, oldukça nemli bir karışım olması önemli. 

* Simit kebabının en dikkat edilmesi gereken yönü çok kuru olmaması, bu da etin yağlılığı, bulgurun iyi şişirilmesi, kullanılan tahta şişlerin harç sarılmadan önce suda bırakılarak şişirilmesi, pişirilirken fırına ısıya dayanıklı bir kap içinde su konması gibi küçük püf noktalarıyla sağlanabilir.



Suda şişirdiğiniz tahta şişlere kebap harcını sarın.Çok kolay! İlk denemede bile kolaylıkla yapabileceksiniz. Hazırladığınız kebapları fırının üst ızgarasını açarak, üstü kızarınca altını çevirerek pişirin.Üst ızgara açılmayan fırınlarda et yemeklerini pişirdiğiniz ayarda alt-üst kızarıncaya kadar pişirilebilir.


Sumaklı soğan salatasıyla servis edin. Üstüne de bol bol çay için :D

Deneyin, deneyin :) Yapanlara afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...