Gülşah'ın Aynası

11 Haziran 2016 Cumartesi

PATATESLİ HAVUÇLU MERCİMEK ÇORBASI

gulsahinaynasi.blogspot.com


Aslında temel tariflerimi paylaşmak üzere blog açmıştım, ama geçen zaman, gösterdiğiniz ilgi, beklentileriniz ve istekleriniz bizi bambambaşka tariflere de yönlendirdi. Yine de bana özel, değişik, herkes gibi yapmadığım basit bir tarif eklemek istedim bugün. Bu normal bir mercimek çorbası değil, sebze ve haliyle lezzet katkılı bir mercimek çorbası :D Yapılışı çok kolay sadece bir el blenderi kullanmak gerekiyor...



Malzemeler: (4 porsiyon çorba için)


1 ortaboy soğan

1 adet havuç

1 adet büyükçe patates

1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

6 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolusu tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Tarif:

Ortaboy bir soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar kavrulduğunda ayıklayıp yıkadığınız 1 su bardağı mercimeği, soyup küçük küçük doğradığınız havucu ve patatesi tencerenin içine alın ve üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. İhtiyaç duyarsanız çorba tenceresine su ilave edin. Havuçlar yumuşadığında tencerenin altını kapatın. El blenderı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

Bir soslukta erittiğiniz tereyağının içine 1 çay kaşığı pul biber ekleyin ve pul biber hafif kavrulduğunda ocağı kapatın. Kaselere paylaştırdığınız çorbanın üstünü bu yağ ile süsleyin.

Afiyet olsun!

* Eğer evinizde tavuk suyu et suyu varsa bir kısmını çorbaya ekleyerek çorbanın lezzetini arttırabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...