Gülşah'ın Aynası

3 Haziran 2016 Cuma

PEYNİRLİ FESLEĞENLİ DOMATES SOSLU RULO ÇÖREKLER

gulsahinaynasi.blogspot.com

Mayalı hamur tariflerime harika bir kahvaltılık daha kazandırdım. Sahurluk da olur tabi. Benim haftasonu mutfağa girip çıktıkça atıştırmalık birşeyler olsun diye cumadan yaptıklarım arasında da favorim... Taze fesleğen bulamıyorsanız taze nane de kullanabilirsiniz ama fesleğen daha çok yakışıyor tabi.



Malzemeler: (12 rulo için)


4 küçük su bardağı un (12 tepeleme çorba kaşığı)

1 çorba kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı toz maya

300 ml ılık su

100 gr rende ezine peyniri

4-5 kaşık domates sos ya da 3-4 adet soyulup küp doğranmış ve sotelenmiş domates

1 avuç kadar yıkanıp ince doğranmış taze fesleğen yaprağı

1 yumurta sarısı

Çörekotu

Tarif:


Unu mayaladırma işlemi yapabileceğiniz bir kabın içine eleyin, ortasını havuz şeklinde açın, tuz, şeker ve mayayı koyun, 2-4 kaşık zeytinyağı ekleyin ve 1 büyük su bardağı kadar ılık su ile homojen karışmış yumuşak bir hamur hazırlayın. Kabın ağzını kapatarak hamuru mayalanmaya bırakın. 


Hamur hacminin iki katına ulaşınca, elinizi zeytinyağı ile yağlayarak hamuru yağlı kağıt üzerine alın ve elinizle düzgün bir dikdörtgen şekli alıncaya kadar açın. Hamurun üstüne, rende beyaz peynir, domates sos ve fesleğen yapraklarını yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve rulo hamurdan eşit kalınlıkta dilimler kesin. 


Dilimleri yağlı kağıdın üstüne yan yatırın, üstüne 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ile inceltilmiş bir yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 170 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...