Gülşah'ın Aynası

14 Haziran 2016 Salı

KABAK SANDAL

gulsahinaynasi.blogspot.com


Kabak sandal en sevdiğim etli sebze yemeklerinden biri. Kabak zaten mutfağımın baştacı, he zaman bu kadar zahmetli yemeklerle uğraşamıyorum ama Ramazan sofrasına özendiği de doğrudur.Kabak sezonu açılınca her hafta mutlaka ya pirinçli/karabuğdaylı kabak, ya kabak mücver ya da kabak dolması olur mutfağımda. Bazen de böyle özenir kabak sandal yaparım :D Kabağın lifli yapısı, midevi oluşu benim için çok kıymetli... Gelin u içinde yok yok şahane yemeği beraber yapalım...




Malzemeler:


4 iri ve düzgünce kabak

400 gr et (kuzu sac kavurmalık boy ya da küçük doğranmış tavuk, ben kuzu sac kavurmalık kullandım)

2 adet küçük kırmızı biber

400 gr mantar

2 küçük domates

1 ortaboy soğan

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

50 gr kadar üstüne serpmek için kaşar peyniri rendesi

Tuz, karabiber

Tarif:




Kabakları soyup ortadan ikiye bölün ve çekirdek kısmını ayıklayın. Bir tencerenin içinde 1 bardak su ile hafifçe diriliğini kaybedecek şekilde pişirin, ancak dağılacak kadar çok pişmesin.Yumuşamış kabakları fırın tepsisinin içine dizin. Üstüne tuz ve karabiber serpin.

400 gr kadar eti 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun, içine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanları da kavurun, sonra 5 er dakika ara ile önce kırmızı biber, sonra 4-5 adet mantar en son 2 küçük domatesi küçük küçük doğrayarak tencerenin içine ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar, ihtiyaç halinde sıcak su ilavesiyle sandal harcını pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İç harcınız piştiğinde bu harcı suyuyla beraber kabakların içine doldurun.

Bir sos tenceresinin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine bir çorba kaşığı un ilave edin. Unu karıştırarak kavurun, çiğ kokusu gittiğinde içine sütü ilave edin ve balon tel ile çırparak pürüzsüz bir beşamel sos elde edin.

Beşamel sosla içine etli harç doldurduğunuz kabakların üstünü kapatın. Beşamel sosun üstüne kaşar peyniri rendesi ilave edin. 200 derece fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirin.

400 gr mantardan artan mantarları da ayıklatıp yıkayın ve tuzlayın. İçine kaşar peyniri parçacıkları doldurarak kabak sandallarla birlikte fırına verin.

Yapanlara afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...