Gülşah'ın Aynası

20 Mart 2017 Pazartesi

DeniYORUM: DR.OETKER MARLENKA

gulsahinaynasi.blogspot.com




Ne zamandır ürün denemiyordum. Ama Dr.Oetker'in Marlenka'sı ile bir süredir raflarda bakışıyorduk :D Sanırım ismi çok cazip... Marlenka...Şiir gibi

Muhallebili cevizli ballı hafif bir pasta...

Açıkçası kutuyu almam da içeriğinin un, nişasta, kabartıcı ve şeker gibi basit malzemenin olması etkili oldu. Marlenka yaparken kullanılan malzemelerin çoğu evden gidiyor. Kutu fiyatı da bu sebeple oldukça düşük.



Malzemeler:


1 kutu Dr.Oetker Marlenka

1 kutu krema

100 ml süt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı (10gr) + 75 gr tereyağı

6-7 adet ceviz, ayıklanıp dövülmüş

2 çorba kaşığı keki için, 1 çorba kaşığı dekoru için bal

Yağlı kağıt

Tarif:


Kutu üzerindeki tarifte de olduğu gibi önce kremayı hazırlamak gerekiyor. 

Boş bir tencereye bir kutu krema, 100 ml süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup ocağın altını açın, yavaş yavaş tereyağı erirken karıştırın. Karışım kaynamaya başladığında karıştırarak 5 dk kaynamaya bırakın, sonra altını kısın ve krema toz karışımını ekleyin, karışım kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Ara ara karıştırıp oda sıcaklığına düştüğünde buzdolabına kaldırın.

Keki hazırlamak için bir karıştırma kabının içine paketin içinden çıkan un karışımını koyun. Üstüne 1 yumurta, 75 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve 2 çorba kaşığı bal eklemeniz gerekiyor. Ben balın pişirilmesinin sağlıksız bazı başka yan ürünlerin oluşmasına neden olduğunu bildiğim için 2 dolu çorba kaşığı şeker koydum. Biraz tatlı oldu. Eğer siz de bal kullanmayacaksanız 1 dolu çorba kaşığı şeker ekleyin ve mikserde çırparak kek karışımını hazırlayın.


Keki pişirmek için fırını 170 dereceye ısıtın. 37x32 cm yağlı kağıt üzerine hazırladığınız kek karışımını yaymaya çalışın. Oldukça katı bir bir hamur, ben böyle yayabildim, biraz ortasında kaldı kağıdın, daha da büyük yayamadım.


Üstü kızarıncaya kadar pişirin. Uzun kenarından 4 eşit parçaya bölün. 4 Parmak eninde 1 karış boyunda 4 parçanız olacak. Parçaların birer birer servis tabağına koyun, üstüne 2 çorba kaşığı kadar muhallebi sürün üstüne 1-1,5 çorba kaşığı kadar dövülmüş ceviz ekleyin ve böylece 4 katı üst üste yerleştirin. En üst katı balla süsleyin.

Bu kutu içeriği ile ilk fotoğrafa gördüğünüz gibi çok da büyük olmayan 6 porsiyon Marlenka çıktı.

İnce bir pandispanya ve muhallebi hazırlayarak bu tarifi kutuyu satın almadan da deneyebilirsiniz.Denemeye değer...

Yapanlara afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...