Gülşah'ın Aynası

15 Mart 2017 Çarşamba

SEBZELİ TAVUKLU BÖREK


gulsahinaynasi.blogspot.com


Çok lezzetli oldu... Sanki lahanayı tüketmenin en keyifli yolu bu :D Sebze yemenin birbir türlü hallerinden birinde bu sefer yabancı bir bloger tarifi ile karşınızdayım. Tabi onlar çok daha farklı baharat karışımları kullanıyorlar, ben Türk damak zevkine uygun halini beğenilerinize sunuyorum. Tavuklu börek sevenler içinde benim yerim bir ayrıdır, daha önceden hiç yapmadıysanız basit karışık garnitürlü tavuklu böreği de deneyin derim. Ama lahanalı tavuklu börek gerçek bir efsane. Lütfen yapın :D

I wash you dry hesabı sahibi Shawn'ın "Crispy Chicken Egg Rolls" tarifinden uyarlamadır.



Malzemeler: (16 Adet Börek İçin)


4 yufka

500 gr tavuk göğüs eti

2 ortaboy havuç rendesi

1 büyük bardak hacminde ince kıyılmış beyaz lahana

1 büyük bardak hacminde ince kıyılmış kırmızı lahana

3 adet taze soğan

2 çorba kaşığı kadar 

Bol yağ (kızartmak için)

Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Tarif:


Tavuğu ince ince kıyın, eğer tavuğu buzluktan çıkaracaksanız hafif çözülmüş halde bu işlemi yapmanız çok kolay olacaktır. Hazır tavuk kıyması da kullanabilirsiniz ya da varsa tavuğu makineden de çekebilirsiniz.


Boş bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı koyun ve tavuk etini soteleyin, tavukların etrafı kızarmaya başlayıncaya kadar işleme devam edin. Sonra üstüne ince kıyılmış sebzelerin tamamını ekleyin ve sebzelerin suyu çekilinceye kadar soteleyemeye devam edin. Sebzeler yumuşayıp, tencerenin dibine yapışmaya başlayınca üstüne tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edin ve tencerenin altını kapatın. 



Sararken yufkanın yırtılmaması için harcın soğumasını bekleyin.


Yufkaları dört parçaya bölün. Böylece 4 yufkadan 16 adet çeyrek daire elde edin. Yufkanın yuvarlak kenarına yakın 2 dolu çorba kaşığı börek harcı koyup, kenarları toplayarak rulo şeklinde sarın. 


Ben bu böreği yağda kızartmak istediğim için yufkayı ıslatmak için herhangi bir sos kullanmadım. Ama sağlıklı olsun diyenler yoğurt-yağ karışımı ile yufkayı ıslatıp, üstüne yumurta sarısı sürüp fırında pişirebilir. Kızartması kadar efsane olmaz, ara da kaçamak böyle şeyler olur :D

Yufkanın ucunu bir kasenin içine eklediğiniz suya batırarak yapıştırın. 


Derin kızgın yağda kızartın ve illa yoğurtlu bir sos ile servis edin. Haydari olabilir, naneli süzme yoğurt olabilir.

Yapanlara afiyet olsun! 

Her zaman kızartma yenmez, hakkınızı patatese harcamayın <3 p="">

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...