Gülşah'ın Aynası

20 Temmuz 2016 Çarşamba

HELLİMLİ KARNIYARIK

gulsahinaynasi.blogspot.com

Patlıcan, domates, hellim peyniri ve maydanozu siz de birbirine çok yakıştırıyorsanız bu tarif bana göre olduğu kadar size de göre, üstüne üstlük, buzdolabında çıkartılıp soğuk soğuk da yenebilir.



Malzemeler:


4 adet bostan patlıcan

1 orta boy soğan

2 orta boy domates

1 küçük kırmızı biber

150 gr küp doğranmış hellim peyniri

Zeytinyağı

Tuz karabiber

Maydanoz

Tarif:


Bostan patlıcanları boydan ikiye bölüp derin yağda ya da fırında az yağla kızartın, kızarmış patlıcanların ortasını kaşıkla ezip içini harç koymaya hazır hale getirin.

Bir küçük tencerenin içinde soğanı zeytinyağı ile soteleyin 5 er dakika ara ile önce küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biber, sonra domates sonra hellim peynirini ekleyip pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karnıyarık harcı hazır olduğunda tencerenin altını kapatın ve içine ince doğranmış maydonozları ekleyin. Bu harç ile patlıcanların içini doldurun. Fırında 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...