Gülşah'ın Aynası

17 Temmuz 2016 Pazar

KIZARMIŞ YUMURTALI PEYNİRLİ EKMEKLER

gulsahinaynasi.blogspot.com


Evde kalmış ekmekleri değerlendirmenin harika bir yolu yada ekmek seven çocuklara ekmeğinden çok sağlıklı yağ ve protein içerikli hem de yağda kızartmadan hazırlanmış bir kahvaltı seçeneği... İkindi kahvaltılarına da çok güzel gidecek bir tarif... Eminim bu ekmeklerle karnını doyuran çocukların anneleri çok mutlu olacak...




Malzemeler:


12 küçük dilim ekmek

1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

100 gr kadar kaşar peyniri rendesi (4 kibrit kutusu büyüklüğünde)

1 yumurta

Tuz, karabiber

Tarif:


Tereyağını eritin ve mutfak fırçanızla dilimlediğiniz ekmeklerin üstüne sürün. Ben ekmeği kendim evde yaptığım için dilimlerim biraz büyüktü 4 parçaya bölerek küçülttüm.

Tereyağınız dolaptan yeni çıkmadıysa ve yumuşak haldeyse ekmeklere bıçakla tereyağı da sürebilirsiniz, ama sabah uyanır uyanmaz hazırlayacaksanız eritmek en kolayı, ayrıca daha az yağ kullanmış olacaksınız.

Kaşar peynirini rendeleyin ve üstüne 1 yumurtayı ekleyip karıştırın. Bu tarifin özelliği yumurtası az peyniri çok bir harç kullanılması. Yumurta sadece rende kaşar peynirinin birbirine yapışması sağlamak için kullanılıyor.

Daha çok yumurta ile hazırlanan kanepe tarifim için şuraya göz atabilirsiniz.

200 derece fırında ekmekleri fırının üst rafına yerleştirerek, üstünün kızardığı altının yanmadığı bir hale gelene dek kontrollü şekilde kızartın.

Mutlu pazarlar, afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...