Gülşah'ın Aynası

17 Temmuz 2016 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

gulsahinaynasi.blogspot.com

Ekşili kuru patlıcan dolma tarifimle ilgili teşekkürleri mutlulukla alıyorum. Herkes çok sevmiş. Bu mevsimde taze patlıcanla yapmak da mümkün. Hala tarifi görmeyenler için tarif burada. Zeytinyağlı dolma tarifimi de yeni ekliyorum. Umarım bu tarifi de çok seversiniz.




Malzemeler:


1/2 kilo dolmalık biber

1 büyük kupa pirinç

1 büyük boy soğan

1 küçük paket kuş üzümü

1 tutam yeşillik (maydanoz, dereotu ve taze naneden oluşan)

1 küçük çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı yenibahar

Tarif:


Zeytinyağlı dolma tarifim soğuk, bol soğanlı, hafif tatlımsak zeytinyağlı çeşitlerini sevenlere göre... Zaten dolmanın sırrı, bol zeytinyağı, yeşillik ve baharatında saklı...

İnce doğranmış soğanları zeytinyağı ile güzelce kavurun. Kısık ateşte uzun sürede rengi pembeleşinceye kadar işleme devam edin. Kavurduğunuz soğanların üstüne pirinçleri ekleyip bir kaç tur çevirin ve pirin için kullandığınız ölçekle 1 büyük kupa su ilave edin. Bu miktarda su, iç harcın pirinçlerinin diri kalmasını, tam pişirme işleminin dolmaların pişme süresine kalmasını sağlayacak.

Suyunu ekledikten sonra tencereye tuz, şeker ve güzelce yıkadığınız kuş üzümlerini de ekleyin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatıp altını kısın. Pirinçler suyunu çekince tencerenin içine yeni baharı ekleyip her yere dağılacak şekilde karıştırın. Daha sonra yıkayıp, ayıklayıp çok ince doğramış olduğunuz yeşillikleri ekleyin, karıştırın.

Bu harç ile açtığınız dolmalık biberleri doldurun. Benim adetim harcın piştiği tencereyi kullanarak dolmaları pişirmek. Dolmaların yanından tencerenin içinde 1 cm seviyede su olacak kadar su ekleyin. Su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte dolmalarınızı pişirin.

Soğutun ve soğuk servis edin.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...