Gülşah'ın Aynası

22 Ağustos 2016 Pazartesi

ÇİFT PEYNİRLİ FIRIN MANTAR

gulsahinaynasi.blogspot.com

Çift peynirle yapılan bu fırın mantar gerçekten artmış lezzet vadediyor. Siz fırın mantarı nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben artık böyle yapıyorum :D size de tavsiye ederim...

Malzemeler:


1 kilo mantar

2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı

1 diş sarımsak

Bir tutam yıkanmış ince doğranmış maydanoz

50 gr rende parmesan peyniri

100 gr rende kaşar peyniri

Tarif:


Mantarları bol suyla yıkayın. Suyun içinde bekletmek mantarın sünger gibi su çekmesine sebep olur. Bu sebeple suya bastırmadan akan su altında hızla yıkayıp süzülmeye bırakın.

Yıkayıp ayıkladığınız mantarları derin bir karıştırma kabının içine alın. 

Ocakta 2 çorba kaşığı tereyağını eritip içinde ezdiğiniz bir diş sarımsağı ekleyin. Çok da kavurmaya gerek yok. Eritme işlemi bittikten sonra bile içine ekleseniz yeterli oluyor.

Karıştırma kabının içine aldığınız mantarların üstüne erittiğiniz sarımsaklı tereyağını, her yerine dağıtacak şekilde kaşık kaşık ilave edin.

Biraz ince doğranmış maydanoz ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde parmesan peynirinin rendesini karıştırma kabının içine ilave edin, güzelce karıştırın. 

Mantarların üstündeki peynirin bir kısmı tepsinin dibine indiğinden, tercihen yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir tepsinin içine mantarları yayın. 200 derece fırında mantarları kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapatmadan önce tepsiyi çıkartıp üstüne kaşar peyniri rendesi ilave edin. 5 dakika kadar daha sıcak fırında bırakın...

Parmesan peyniri az miktarda çok lezzet veren bir peynir. Bu tarif için denemenizi tavsiye ederim. Tarifte dikkat ettiyseniz tuz yok. Az tuzlu sevenler için peynirin tuzu tüm yemek için yeterli oluyor. Yine de benim için hiç tuzsuz olmaz diyenler tuz ilave etmeyi unutmasınlar.

Afiyet olsun!


Rasamalasia'dan ilhamla...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...