Gülşah'ın Aynası

15 Ağustos 2016 Pazartesi

KREMALI MUZLU CEVİZLİ KEK

gulsahinaynasi.blogspot.com

Ah bu muz istiyorum diyen çocuklar hep istedikleri kadar muzu tüketseler de anneler kalan muzları ne yapsak derdine bu kadar düşmeseler :D Evde 4 adet kabuğunun rengi dönmüş iri ithal muz vardı ve bunları artık bir şekilde tüketmek gerekiyordu ki bu harika tarife rastladım. Muz kremalı muzlu cevizli kek... İnanılmaz güzel oldu. Bir baton kek hafta sonu ev ahalisi tarafından bitirildi.Sizde deneyin bence, hatta bu tarif için muz alın :D




Malzemeler:


Keki için;


100 gr tereyağı

2 küçük su bardağı esmer şeker (yoksa beyaz şeker kullanın, ancak kekin rengi bu durumda daha açık olacak ve muzun değişen rengini gösterecektir.Esmer şeker kekin rengini muza göre ayarlıyor.)

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1,5 küçük bardak un

3 tane çatalla ezilmiş iri olgun muz

1 su bardağı ayıklanmış ceviz (iri kırılarak ekleniyor.)

1 çay kaşığı tarçın

Kreması için;


50 gr tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)

200 gr pudra şekeri

200 gr labne peyniri (1 küçük kutu)

1 adet dondurulmuş muzun püresi (dondurulmuş muz püresinin çiğ muz püresinde olmayan bir kıvam verici özelliği var, mutlaka dondurduktan sonra püre haline getirin.)

Tarif:


Keki yapmaya başlamadan önce; bir muzu soyup dilimleyip buzdolabı poşeti içinde buzluğa atın ve bütün kek malzemelerini dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına getirin.

Kremayı önceden hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Kremayı hazırlamak için önce şeker ve tereyağını çırpın sonra içine labne peynirini ekleyip tek kıvam oluncaya kadar çırpmaya devam edin. En son buzluktan çıkarttığınız donmuş muzu robotta çekerek püre haline getirin ve karışıma muz püresini ekleyin. Muzun kremaya verdiği muz kokusuna bayılacaksınız! Kremayı kıvamının koyulaşması için ağzı kapalı bir saklama kabının içinde buzdolabında saklayın. Servis sırasında kullanıp kalan kısmını yine buzdolabına kaldırın.

Kek kalıbını yağlayıp, hafifçe unlayıp, fırını 175 dereceye ayarlayın.

100 gr tereyağı ile 200 gr esmer şekeri çırpın. Üstüne birer birer yumurtaları ekleyin ve her seferinde iyice karışıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edin. 1 paket kabartma tozu, çatalla ezilmiş 3 muz, ceviz ve 1,5 bardak unu ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip çok fazla ezmeden hamuru karıştırın. Köpüksü bir kek hamuru oluşması gerekiyor.Zaten kek hamuru köpüksü kremamsı kıvamda olunca sonuç muazzam oluyor :D

Benim fırınımda 35 dakikada pişti. Piştikten sonra keki 5 dakika kalıbında dinlendirin, sonra kalıbından çıkarttığınız keki fırın telinin üstünde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda, üstünü krema ile kaplayın ve kapalı bir kek kabının içinde buzdolabına kaldırın. Bir gün dinlendirdiğiniz kek, sonraki güne harika bir pasta kıvamı alacak... İlk gün de harika tabi... Kremasız haliyle de harika bir kek zaten!

Hazırladığınız krema bol olacak, her serviste istediğiniz kadar sos ile kekinizi servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...