Gülşah'ın Aynası

2 Kasım 2016 Çarşamba

BALKABAKLI ÇİKOLATALI KURABİYE

gulsahinaynasi.blogspot.com

Eğer balkabaklı kurabiyemden yapmak isterseniz bu baharatlı kurabiye nemli ve yumuşak bir kurabiye aynı anneanne kurabiyesi gibi :D Öyle sert, kıtır bir kurabiye değil. Ama balkabağı ile çikolatanın uyumu çok güzel, denemeye değer bir tarif.



Malzemeler: (36-40 adet kurabiye)


4-5 su bardağı un 

2 aida çay bardağı yulaf ezmesi

1 aida çay bardağı damla çikolata

150 gr tereyağı

1 iri yumurta

1 su bardağı balkabağı püresi

1 aida çay bardağı beyaz şeker

1 aida çay bardağı esmer şeker (esmer şeker yoksa hepsi beyaz olsun :D)

1 tepeleme çay kaşığı karbonat

1 paket kabarta tozu

1 tepeleme tatlı kaşığı toz zencefil

1 silme tatlı kaşığı tarçın

1 silme tatlı kaşığı yeni bahar

Tarif:


Evde balkabağı tatlısı yaptıktan sonra kenara ayırabileceğiniz 3-4 parça balkabağını basitçe çatalla püre haline getirip buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuya atabilir, sonra zamanı geldiğinde bu tarifte kullanabilirsiniz. Ben bol bol balkabağı tatlısı yapıp birazını tatlı olarak tüketip, birazını da derin dondurucuya atıyorum. Derin dondurucu demişken uğur ;) harika bir derin dondurucu yapmış.İşte burada  (http://ugur.com.tr/urun/ued-6261-dtk-nfi-a)

Bu tarif ile 36-40 adet balkabaklı kurabiye elde edebilirsiniz. Bu miktarda kurabiyenin hamurunu yoğurmak için büyük bir karıştırma kabınım içine unu eleyerek işe başlayın. 4-5 bardak un yazdım çünkü balkabağı püresi biraz sulu olursa ya da yumurtanın iriliğine göre un miktarını ayarlamak gerekiyor. 4 bardak un ile işleme başlayın. Unun üstüne karbonat ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sonra toz zencefil, tarçın ve yenibaharı da ekleyip unu karıştırın.

Unun ortasına açacağınız havuzun içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, şeker ve balkabağı püresini koyun. Hamuru yoğurun, Hamur ele yapışmayan kıvam aldığında (ihtiyaç halinde kullandığınız un miktarını arttırarak) yulaf ezmesi ve damla çikolata ekleyip tekrar yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin altı-üstü kızarıncaya kadar pişirin. (15-20 dakika)

Yapanlara afiyet olsun :D Yorumlarınızı beklerim.

Geçen sezon balkabaklı kek yapmıştım. O da eşsiz bir tarif. Linki işte burada.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...