Gülşah'ın Aynası

1 Şubat 2016 Pazartesi

CHEESECAKE KURABİYELER

gulsahinaynasi.blogspot.com

Sanki çocukluğumuzdan beri cheesecake yiyoruz, sanki geleneksel tatlımız :D

Ne çok seveni var... Tabi anneler haklı, bir tatlının içinde peynir varsa çocuklara sunulacak tatlıların içinde  o tatlının yeri bir başkadır. 

Siz kremasına bayılanlardan mısınız? Yoksa şu bisküvili tabana az daha kalın olsa şahane olacak diyenlerden mi? Elbette sosu istediğimiz kadar arttırmakta serbestiz. Bu tarif sanki biraz bisküvili tabana hayran olanlara göre, tabi kremalı kısmı arttırmak da el becerisi ile mümkün. Tarif içeriğinde herhangi bir meyve kullanılmadığından nötr bir cheesecake lezzeti var. İstediğiniz meyvenin sosu, hazır sos, marmelatlar, reçeller... Sos kısmı gerçekten keyfinize kalmış. Kurabiyenin sade hali de harika :D Ben portakallı bir sos denedim, mevsiminde, bol olduğu zamanda, bu sosu sonradan herhangi bir tarifte de kullanabileceğinizi bilmenizi isterim.

Gelelim bu çok kolay sadece çırp-karıştır-yuvarla kurabiyenin malzeme listesi ve yapılış aşamalarına...



Bir kere kocaman bir cheesecake gibi ortası çatladıydı, kıvamı tutmadıydı derdi yok, lezzetiyse tam tamına bir cheesecake gibi harika :D Eğer kurabiyenin çanak şeklindeki tabanını ince, kremasını çok tutarsanız kreması da bol da hazırlanabilir... Yok ben bisküvili tabanın lezzetini çok seviyorum aslında derseniz de kurabiyenin ortasındaki havuzu küçük tutarsınız dert değil :D

Malzemeler: (18-20 adet)


1 Paket Yulaflı Bisküvi

2 bardak un

1 paket kabartma tozu

150 gr Teremyağ (Oda sıcaklığında yumuşatılmış)

3-4 çorba kaşığı içme suyu

1/2 bardak+1/2 bardak toz şeker

1 yumurta (akı sarısı ayrılmış)

100 gr labne peyniri

1 paket vanilya

Tarif:

1 Paket bisküviyi robottan geçirin. Un haline getirin. Ben içinde glikoz şurubu kullanmadıkları için Torku'nun tam yulaflı bisküvisini tercih ettim.


1 Paket bisküvi ununu, 2 bardak unu, 1 paket kabartma tozunu balon tel ile karıştırın.


Başka bir karıştırma kabının içinde Teremyağ ile 1/2 bardak şekeri çırpın. Kremsi hal aldığında içine yumurta akını ekleyin ve tekrar el mikseri ile çırpın.


Bu yağlı karışımı, un ve bisküvi unu karışımının üstüne ekleyin ve kurabiye hamurunu yoğurun. Dağılmaya yakın fakat şekil verilebilir bir hamur olması gerekiyor. İhtiyaç duyarsanız içine 3-4 çorba kaşığı su ilave edin. Ben ilave ettim.

Bu hamuru elinizde yuvarlayın ve sonra ortasında peynirli sos dolduracak küçük bir oyuk açın.


100 gr labne peynirini 1/2 bardak şekerle çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. En son 1 paket vanilya ekleyin, karıştırın. Labneli kremayı kurabiyelerinizin ortasına açtığınız havuza doldurun. Çiğken oldukça akışkan, pişince kıvamlanan bir kremanız olacak.


1 küçük portakalı ya da irice bir portakalın yarısını iyice yıkayın ve kabuğu ile birlikte küçük üçgenler elde edecek şekilde doğrayın. 

3 çorba kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırıp üstüne 1,5 çay bardağı su ekleyin. İyice karıştırın. Sonra içine portakalları da ekleyip ocakta kıvamlanıncaya kadar pişirin.

Kurabiyeleri 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika ya da rengi hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üstüne sos ilave edin.

Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...