Gülşah'ın Aynası

26 Şubat 2016 Cuma

OLSA DA YESEK DEDİRTEN CİNSTEN MUZLU PANCAKE

gulsahinaynasi.blogspot.com

Kahvaltılık, ara öğünlük, tam yumurta yiyebilen bebeklere uygun, şımarık zamanlar için harika bir tarif... Bu puf puf tarife gerçekten çocuklar bayılıyor... İşte her evde kolaylıkla bulunabilir malzemeleri... Bu malzemeler ile yaklaşık 10-12 adet pancake yapabileceksiniz.




Malzemeler:


1 su bardağı un

1 yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam tuz

1-2 tane ezilmiş muz (küçükçe yerli muzlardan 2 tane, ithal muzlardan en fazla 1 tane)

Tarif:


Muz eklemezseniz, sade pancake tarifini kullanmış olursunuz. Sadesi de harika!

Muzu çatalla ezin, üstüne tuz ve şekeri kleyip çatalla karıştırın ve blender ucunu kullandığınız sürahinin içine aktarın. Üstüne pancakeleri pişireceğiniz tavada erittiğiniz 1 çorba kaşığı kadar tereyağını ekleyin. Böylece tavanız da ilk pancake pişirimi için yağlanmış olacak ;) 

Sürahide tereyağını ezilmiş muzla şöyle bir karıştırın ki sıcaklığı azalsın, üstüne yumurta eklenince yumurtayı pişirmesin. Sonra üstüne yumurtayı, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve sütü ilave edin. Kaşıkla güzelce birbirine geçmesi için karıştırın. Sonra blender ucuyla pürüzsüz hale getirin. 

Hazırladığınız pancake hamurunu dinlendirmeniz önerilir. Çok güzel olsun diye özenenler ya da sabah kalkar kalkmaz pişiririm diyenler geceden hazırlayıp buzdolabına atabilir.

Isınmış tavaya bir yemek kaşığı miktarında karışım koyun ve önlü arkalı pişirin. Pancakeleri çevirmek için koymuş olduğunuz karışımın üzerinde gözenekler oluştuğunu görmek yeterlidir. Aşağıdaki resimdeki gibi :)



Afiyet olsun!




*Pancakeler, bir waffle tabanı gb kullanılarak, üzerine krem çikolata, seviyorsanız fıstık-fındık ezmeleri sürülüp, taze meyve dilimleri ile servis edilmeye uygun tabanlardır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...