Gülşah'ın Aynası

21 Şubat 2016 Pazar

PIRASANIN ÇORBASI DA OLUR, HEM DE NEFİS OLUR...


gulsahinaynasi.blogspot.com

Bu çorbayı Feyza soğuk algınlığına yakalandığında şifa olsun diye yaptım. Soğan, sarımsak, pırasa hepsi antibiyotik etkisinde bakteri kıran maddeler içeren harika sebzeler, bir de buzlukta hazır kemik suyu varsa bu çorbanın şifası su götürmez. Sadece lezzet için değil, vitamin ve mineral içeriğini de desteklemek için eklediğim kereviz sapı, maydanoz sapı ve defne yaprağı da lezzeti arttırıp minik ağızların bile hayır demesini engelliyor :D

Çorbalara pilavlara ekstra lezzet katmak için hazırlayabileceğiniz ve buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz kemik suyu-et suyu tarifim burada, tavuk suyu tarifim burada.

Öyleyse soğuk algınlığına, ya da lezzetli bir kış çorbası arayanlara gelsin pırasa çorbası...



Malzemeler:


1 orta boy soğan

4-5 diş sarımsak

4 adet pırasa

1/2 demet maydanoz sapı

2-3 parça kereviz sapı

2 adet defne yaprağı

2 küçük boy patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber

1 litre su (Bu suyu istediğiniz oranda evde bulunan kemik suyu, sebze suyu, et ya da tavuk suyu ile hazırlayabilirsiniz.)

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarif:



Zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanları ve iri kıyılmış sarımsakları, soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Soteleme işlemine pırasaları ve küp doğradığınız patatesleri de ekleyin.1-2 tur çevirdikten sonra üstüne 1 litre su ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi, maydanoz saplarını, kereviz sapını ve defne yaprağını da ekleyin.

Çorba malzemelerini düdüklü tencerenin sebze pişirdiğiniz ayarında, 30 dakika pişirin. Süre dolduğunda altını kapatın ve kapağını açtığınızda maydanoz sapları, kereviz sapları ve defne yapraklarını çıkartın. Bu sonradan çıkartılan sebze parçaları, yaprakları ve baharatları bir tülbent ya da silikon baharat torbasıyla tencerenin içine yerleştirebilirsiniz. Ama hiç böyle yardımcı malzemeler olmadan da tencereden kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Özellikle maydanoz saplarını dağıtmadan sadece çorbanın üstüne bırakırsanız, bıraktığınız yerde bulmanız çok muhtemel :D

Tencere içindeki sebzeleri blenderla püre haline getirin. Gerek duyarsanız su, tuz ve baharat ilavesi yapın. Ama tarife tam uyanlar ihtiyaç duymayacak bence... Bu çorbayı ne zaman yapsam artmaz, sonraki güne kalmaz. İçindeki soğandan dolayı lezzeti inanılmaz. 

Yapanlara afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...