Gülşah'ın Aynası

11 Şubat 2016 Perşembe

KALP KURABİYELER

gulsahinaynasi.blogspot.com

Aşkınızı pembe kalp kurabiyelerle anlatın...

Kakaolu çatlak kurabiye tarifimin tadına bayılıyorum. Değişik kurabiye denemeyi unutturdu bana. Bir süredir bu çatlak görüntünün pembe halinin de ne muazzam bir fikir olabileceğini düşünüyorum. Bu tarifle aynı zamanda pancar suyunun doğal gıda boyası olarak kullanımı hakkında da sizlere bir fikir vereceğim. 

Pancar suyu gıda sanayisinde her türlü pembe tonu yakalamak için sık kullanılan ucuz ve tehlikesiz bir ürün. Bir çok çilekli üründe pancar suyu ve çilek aroması kullanılıyor. Pancar suyu evlerde de pancarı rendeleyip suyunu elinizle sıkmak kadar basit bir yöntemle hızla elde edilebilir.

Aşağıda benim harika kakaolu çatlak kurabiyemin, pancar suyu ile pembeleştirilmiş ve yeniden formüle edilmiş bir versiyonu var.

Sevgililer günü haftasında böyle bir tarif lazım olabilir diye düşündüm. Olan var olmayan var daha fazla abartmayacağım...



Malzemeler:


3 çorba kaşığı kadar pancar suyu (1 orta boy pancarı rendeleyip kevgir üstünde sıkarak elde edebilirsiniz, eller boyanabilir dikkat!)

1 bardak toz şeker (200 gr=1cup=240 ml bardak)

1/4 bardak ceviz/ayçiçek yağı (60ml)

2 yumurta

1/2 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1,5-2 bardak un ya da mısır nişastası (120 gr=1 cup=240ml) (Glutensiz kurabiye isteyenler bu aşamada mısır nişastası kullanıyor.) (Yumurtalarınız iriyse 2 bardak un/nişasta kullanın)

2-3 çorba kaşığı pudra şekeri

Tarif:


Toz şeker, pancar suyu ve yağı karıştırın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve her seferinde yumurtayı bu sefer mikseri kullanarak karışıma iyice yedirin.

Karışımın üstüne un, vanilya, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Kaşıkla karıştırmanızı öneririm.


Ele yapışan zor temizlenen, benim bir kaşıkla elimden kazıdığım bir hamur oldu. Hazırladığınız hamurun ağzını strech film ile sarıp buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun. Eğer benim gibi gecesi -10 derece Ankara kışında yaşıyorsanız, balkonda yarım saat de yeterli oluyor :D Soğuyan hamur daha güzel şekil verilen sert bir hale dönüyor. 

Temiz bir yağlı kağıdın üstüne 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri koyun ve hazırladığınız yuvarlak şekilli kurabiyeleri kağıdın üstünde yuvarlayarak üstünü pudra şekeri ile kaplayın. Üstteki fotoğraftaki gibi 1 cmlik bir kesik atın ve kurabiyelere kalp şekli verin. Oldukça aralıklı bir şekilde kurabiyeleri tepsiye dizin. Çok kabarıyor, çok yayılıyor, çoook...


Fırını 180 dereceye ısıtın. 10 dakika kurabiyeleri pişirin. Fırından çıktığında içi pişmemiş gibi hamursu -aman pişmedi sanmayın- soğuduğunda kıtırlaşan bir kurabiye oluyor. 

Bu kadar az yağlı, bu kadar lezzetli bir kurabiye tarifi zor bulunur...

Sevgililer gününde yüzleri gülümseten bir kurabiye iyi gider <3

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...