Gülşah'ın Aynası

13 Nisan 2016 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ


Eve giderken alsan, yarı saatte hazırlasan... Çoğunluk derin yağda, kızgın ateşe atmaktan yana, ama bazıları ;) az yağla tavada çevire çevire yavaş yavaş pişiriyor...



Malzemeler: (2 yetişkin 2 çocuk ya da 3 yetişkin için)


1 adet kuzu karaciğeri (700-800 gr civarında oluyor genelde)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

8-10 çorba kaşığı mısır unu

Kızartmak için yağ

Üstüne kimyon, kekik

Yanına mutlaka ama mutlaka sumaklı soğan salatası ;)

Tarif:


Kuzu ciğerini aldıktan sonra yıkayın. Zarı ince olmakla birlikte ayıklayabiliyorsanız ayıklayın, geniş damarlı kısımları ayıklayarak kuşbaşı doğrayın. Tuz ve kırmızı biberle harmanlayın. Üstüne mısır unu serpip ciğer parçalarının her tarafına değmesini sağlayın.

Bu aşamadan sonra ben az yağ ile yapışmaz tavada çevire çevire pişiriyorum. Kimisi kızgın derin yağa atarak pişirir. Derin yağda daha sert olur, az yağ ile sotelenerek pişirildiğinde daha yumuşak oluyor. Pişip pişmediğini anlamak için bir parçayı ortadan ikiye bölün, böldüğünüzde pembe renkli suyu akmıyorsa pişmiş demektir.

Kimyon ya da kekikle servis edin. Soğan salatası da çok yakışır...

Afiyet olsun...




1 yorum:

Vehbi albilen dedi ki...

Kaliteli hizmetleri ve müşterilerinden aldığı olumlu geri dönüşler ile her zaman için kendi sektörünün en önemli ve en güvenilir isimlerinden biri olan firmamız özellikle toptan Toptan Dana Ciğer Fiyatları  alış ve satış işlemleri hakkında sorun yaşamak istemeyen kişileri beklemektedir. Bu tarz işlemler hakkında her zaman önerilen bir isim olması sebebi ile insanlar firmamız ile iletişime geçmekte ve gerekli taleplerini iletmektedirler. Çalışanlarımız hem ürünlerin satın alınması hem de satılması konusunda müşterilerimize gerekli tüm desteği vermektedirler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...