Gülşah'ın Aynası

29 Nisan 2016 Cuma

ÇİLEK PELTESİ

gulsahinaynasi.blogspot.com

İşte bu sezonun en hafif tatlısı... Çilek Peltesi!

Taze taze yemek en güzeli ama bazen insanın gözü kalıyor çok alıyor, ikinci üçüncü güne kalan ve diriliklerini kaybeden çilekleri değerlendirmek için güzel bir yol, ama biz sevdiğimiz için taze taze çileklerle de yapıyoruz. Serin, çileğin hoş meyve tadı ve kokusu üstünde hafif bir ikramlık. 



Malzemeler:



500 gr çilek

1 küçük su bardağı şeker

2 su bardağı su

1,5 kahve fincanı mısır nişastası

Nişastayı açmak için 1/2 küçük su bardağı daha su

Hepsi bu kadar :D

Tarif:


Çilek, şeker ve suyu, pelteyi pişireceğiniz tencerenin içine koyup blender ile ezin. 

Daha sonra tencerenin içine su ile açtığınız nişastayı ekleyin ve orta açık ocakta karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıyam alıp peltenin içinde baloncuklar oluşmaya başladığında 1-2 dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edin sonra altını kapatın. Kaselere paylaştırın. Soğuduğunda üstünü taze çilek ve nane yaprakları ile süsleyin.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...