Gülşah'ın Aynası

11 Nisan 2016 Pazartesi

GLUTENSİZ KANDİL SİMİTLERİM

gulsahinaynasi.blogspot.com

Aslında blogumda bir kandil simidi tarifi daha var, işte burada :D çok da popüler ama bu tarifte glutensiz un kullandım, ölçüler de biraz değişti. Bu da çok harika bir çalışma oldu. Glutensiz un karışımının dağılmaya müsait yapısı ağızda dağılan bu simitleri ortaya çıkardı. Üstüne üstlük herhangi özel bir sıralama ya da işleme ihtiyaç duymadan sadece malzemeleri karıştırıp simit ya da tuzlu kurabiyeye yakışır bir form verin, üstüne yumurta sarısı sürün ve verin fırına kızarsın...



Malzemeler: (25-30 adet küçük simit için)


500 gr glutensiz un (normal unla da tabi olur)

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

180 gr tereyağı

1 küçük çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker  (isterseniz şeker kullanmayın)

1 tatlı kaşığı mahlep

1/2 küçük çay bardağı sirke

1 paket kabartma tozu

Çörekotu

Tarif:


Yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi bir karıştırma kabının içinde yoğurun. Kurabiye hamuru kıvamında, simit şekli verilmeye çalışıldığında kopan bir hamur elde edeceksiniz. Simit, yada istediğiniz pastane kurabiyesi şeklini verip üstüne yumurta sarısı ve sevdiğiniz tohumlardan serpin. Ben çörek otu kullandım. 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ağızda dağılan simitleri afiyetle tüketin :D!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...