Gülşah'ın Aynası

16 Mayıs 2016 Pazartesi

KADAYIFLI SAKIZLI MUHALLEBİ

gulsahinaynasi.blogspot.com

Muhallebi sever misiniz? Sakızlı muhallebi sever misiniz? Benim için tek başına bir tatlı. Ama bir de altında üstünde kavrulmuş kadayıf kırıkları, içinde fındıklar, üstünde taze meyveler varsa? O zaman buna bir lezzet şöleni diyelim mi?

Malzemeler: (Görseldeki gibi 4 kup için)


Kadayıf katmanı için:


100 gr tel kadayıf

50 gr iri kırılmış kavrulmuş fındık

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı şeker


Sakızlı Muhallebisi için


500 ml süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1/2 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı sakız macunu (ya da 1 paket sakızlı vanilya)

1 yumurta sarısı

1 paket krema 

Tarif:


Kuplar hazırlanırken hem kadayıfların hem de muhallebinin soğumuş olması gerekiyor. 

Önce muhallebisini hazırlayalım, daha uzun sürede soğuyor dersek; küçük bir tencerenin içinde süt, yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve şekeri tel çırpıcıyla çırparak birbirine karıştırın.  Eğer evinizde varsa karışımın içine bir çorba kaşığı sakız macunu ilave edin. Eğer sakızlı vanilya kullanacaksanız, vanilyayı eklemek için muhallebiyi pişirip ocağın altını söndürmeyi bekleyin. Muhallebiyi ocak üstünde karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Şimdi sakızlı vanilyayı ekleyip çırparak muhallebiye yedirebilirsiniz. Son olarak kremayı ekleyip çırpmak gerekiyor. 

Muhallebiye eklediğiniz un ve mısır nişastası çok tepeleme olmamalı, ama silme de değil. Normal dolulukta bir kaşıkla un ve nişasta ekleyin. Muhallebi biraz kıvamlı olmalı ki krema ilave edildiğinde biraz kıvamı açılsın.

Muhallebiyi ara ara çırparak ve havalandırarak soğutun.

Yapışmaz kaplamalı bir tavanın içinde tereyağını eritin. Üstüne kadayıf, iri kırılmış fındık ve 2 çorba kaşığı şekeri ilave edip karıştırarak-hızlıca yanabilir aman dikkat!- rengi amber sarısı oluncaya dek kavurun.

Kupların dibine önce 1-2 çorba kaşığı muhallebi, sonra üstüne kadayıf ekleyerek en üstte kadayıf katmanı olacak şekilde katlar oluşturun. Benim kuplar 6 kat oldu :D En üstünü evde bulunan taze meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...