Gülşah'ın Aynası

30 Mayıs 2016 Pazartesi

KIYMALI CEVİZLİ BÖREK

gulsahinaynasi.blogspot.com

Yufka börekleri serimizin ikincisindeyiz... İlki mercimekli börekti, denediniz mi? Eğer görmediyseniz ve ilginizi çektiyse tarifi işte tam da şurada :D Kıymalı börek benim için bol soğanlı olursa şahane olurdu, ta ki cevizli kıymalı börek karışımını duyuncaya kadar. Annemin keşfi, şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Tarif üç yufkadan, az ve öz olması maksadıyla, sizler iç harcını iki katına çıkartıp 6 yufka ile de bol bol kıymalı cevizli börekler hazırlayabilirsiniz. Bu börek daha fotoğrafını gördüğünüz anda sizde de "Çıtır, çıtır olur bu şimdi..." etkisi yarattı mı? :D Çok çıtır...

Malzemeler : (12 parça börek için)


3 yufka 

1 küçük çay bardağı su (yufkayı ıslatmak için)

1 küçük çay bardağı zeytinyağı (yufkayı ıslatmak için)

200 gr kıyma

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı yenibahar (sevenler için)

1 küçük çay bardağı dövülmüş ceviz içi

1 küçük çay bardağı süt (dış kaplama için)

1 yumurta sarısı (dış kaplama için)

1,5 çay bardağı galeta unu (dış kaplama için)

Tarif :


Kıymayı çok az zeytinyağı ile kavurun, içine ince doğramış olduğunuz soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşadığında tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocağın altını söndürün, iç harcı sıcakken içine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içini ilave edin.

Yufkaları tezgahınıza yayın, yufkanın yarısını zeytinyağı su karışımı ile ıslatın. Kuru yarıyı ıslatılan kısmın üstüne kapatın, sonra yarım daire şeklini almış yufkayı 4 eşit parçaya bölün. İçine harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarın. Bütün börekleri sardıktan sonra derince bir kasenin içinde yumurta sarısı ve sütü çırpın. Bu karışıma batırdığınız börekleri daha sonra galeta ununa bulayın.

Yağlı kağıdın üstüne dizdiğiniz börekleri 180 derecede dışı kızarıncaya kadar pişirin. 

Güzel bir sebze yemeğinin yanına hazırlayıp menü oluşturabileceğiniz bu böreği, ramazanda da uygulayıp sahurları şenlendirebilirsiniz.

Yapanlara afiyet olsun...

Not.: Pırasalı kıymalı börek tarifi şimdi blogda :D https://gulsahinaynasi.blogspot.com/2017/11/pirasali-kiymali-borek.html





1 yorum:

Vehbi albilen dedi ki...

Toptan Kelle Eti Kıyması  Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...