Gülşah'ın Aynası

12 Mayıs 2016 Perşembe

MUALLA


gulsahinaynasi.blogspot.com

Anadolu'nun güneyi ile hiç alakası olmayıp da yemeklerine hayran olanların sayısı ne kadar fazla değil mi? Ben de geçen gün yemeklerimizi araştırırken muallaya denk geldim. "Mualla" diyorum sanki eski bir dost gibi, zira bu isim bana çok sıcak geldi. Aslında yemek, şıh mualla, şeyh mualla gibi isimlerle de anılıyor. Biz kısaca mualla diyelim :D 

Bu yemekte yok yok, bitkisel protein, lif, yeşil yapraklılar... Ayrıca kızartma kavurma yok, lezzet çok :D İyice yeşil mercimekçi oldun demezseniz protein kaynağı olarak yeşil mercimeğin kullanılmış olması çok ama çok hoşuma gitti. Ayrıca patlıcanın kızartılmadan bu kadar lezzetli bir tencere yemeği ile karşımıza çıkması çok da rastlanan bir olay değil, öyle değil mi? Zaten bu yemeğin lezzetine bakmadan önce, benim yemeğe aklım yattı. Annelik duygularım evet ya işte bu, bu yemek sağlık deposu dedi. İkizlerim de severek yedi. Eğer daha önce hiç denemediyseniz belki siz de bir şans verirsiniz :D



Malzemeler: (5 porsiyon)


4 adet kemer patlıcan

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (Bir gün önceden suda şişirilmiş)

1 orta boy soğan

2 orta boy domates

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1/2 demek maydanoz

1/2 demet dereotu

Tarif:


Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın ve suda bekletin.

Mercimekleri haşlayın ve haşlarken suyunu çektirin.Bir karıştırma kabının içinde patlıcan dışındaki tüm malzemeyi ince ince doğrayarak karıştırın.
Yemeği pişireceğiniz tencerenin altına patlıcanları dizin, üstüne mercimekli harcı yerleştirin.

Tencerenin üstüne 1 bütün bardak su ekleyin ve önce yüksek ateşte, yemeğin suyu kaynayınca kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tabağa aldıktan sonra, seviyorsanız nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

Yapanlara afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...