Gülşah'ın Aynası

8 Mayıs 2016 Pazar

PEKMEZ SOSLU TAHİN SUFLE

gulsahinaynasi.blogspot.com

Tahin pekmezin muhteşem uyumu ülkemizde malum.bir de sufle sevdamız var ki en sıcak akışkan ve tatlısından. Peki yoğun çikolata tadını sevmeyenler ya da benim minik kızım gibi çikolata alerjisi olanlar sufle yemesin mi? Yesin tabi... Belki de sufle kavramına çikolatadan sonra en çok yakışacak lezzet tahin sufle...

Üstüne üstlük be bu leziz tatlıyı balık üstüne pişirdim. Hani balıkların ölmesi için üstüne tahin yenmesi lazım kıssasından hareketle tahin helvasına alternatif bir tahin suflesiyle karşınızdayım. Çok Türk işi, çok lezzetli ! Yine de ben çikolatalı sufle alayım diyenlerdenseniz onun tarifi de işte şuracıkta :D





Malzemeler: (4 küçük sufle)


100 gr tahin

2 yumurta

4 çorba kaşığı şeker

1 tutam tuz

Kalıpları yağlamak için tereyağı

Kalıpların içini kaplamak için ekstra şeker

Suflelerin üstünde gezdirmek için 4 tatlı kaşığı kadar pekmez

Tarif:


2 yumurtanın akını ve sarısını ayırın.

Bir kasenin içinde yumurta sarıları ve 4 çorba kaşığı şekeri krema oluncaya kadar çırpın. 5 dakika kadar sürüyor.Hem şeker erimeli, hem yuımurta sarısının rengi açılmalı.

İkinci bir kasede de bir tutam tuz ile yumurta beyazlarını kar oluncaya kadar çırpın.


Yumurta sarılarının içine 100 gr tahini bir mutfak darasının üstünde tartarak ekleyin. Yaklaşık 1 küçük çay bardağı kadar, ya da bir küçük kavanoz tahinin 1/3'ü kadar.


Yumurta sarısı ile tahini karıştırdığınızda, karışımınız yoğun bir tahin pekmez kıvamında olacak. Daha sonra bu karışımın içine kar şeklinde köpürttüğünüz yumurta akını ekleyip, yumurta akını çok söndürmeden eşit bir biçimde dağılıncaya kadar karıştırın.

Sufle kalıplarını tereyağı ile yağlayın.ve içinde toz şeker çevirerek kapların yüzeyinin şeker ile kaplanmasını sağlayın.


Sufle karışımını kalıplara paylaştırın. Kalıplar yarısından fazla doldurulmamalı. Bu içeriğinde un, kabartma tozu ya da karbonat içermeyen harika tarif iki katına kadar kabarıyor :D

180 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Açıkçası içinin akışkan kalması için fırınınızın huyunu bilmek önemli ama 12 dakikadan daha uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Eğer içi istediğiniz kadar akışkan çıkmazsa sonraki pişirmelerinizde süreyi 1 dakika kadar daha kısa tutabilirsiniz.

Yapanlara afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...