Gülşah'ın Aynası

21 Eylül 2015 Pazartesi

BOSTAN PATLICANDAN KARNIYARIK

karnıyarık

Herkes karnıyarık yapmayı biliyor değil mi? Peki kaç kişi kızartmadan yapıyor? Ya kızartmadan yapanların kaçı bostan patlıcan kullanıyor?

Top gibi patlıcandan karnıyarık mı olur demeyin, lokum gibi oluyor, hem de kızartmadan yağa bulamadan, hem de lezzet kaybı olmadan... Bu karnıyarık kumpir gibi yapılıyor, kaşık kaşık yeniyor :D



Malzemeler:


4 adet bostan patlıcan

200 gr kıyma

4 adet sivri biber

1 adet domates

1 adet soğan

Bir tutam maydanoz

tuz karabiber

Çok az zeytinyağı

Tarif:


Bostan patlıcanları yıkayın ve hiç kabuğunu soymadan boydan ikiye bölün. Üstünde azıcık tuz ve zeytinyağı gezdirin ve 200 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.


Bir tencerede dört çorba kaşığı zeytinyağı ile kıymayı kavurun, kavurma işlemine yemeklik doğradığınız ortaboy bir soğan, dört adet sivri biber ve küp doğranmış bir adet domatesle devam edin. Yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocağın altını kapattıktan sonra içine bir tutam maydanoz doğrayın.


Kızarmış patlıcanların içini bir kaşıkla iyice ezin, kumpirci usulü ve hazırladığınız harcı içine doldurun. Harcı pişirdiğiniz tencerede çevirdiğiniz 1 bardak suyu patlıcanları dizdiğiniz tepsinin içine ekleyin ve 200 derece fırında karnıyarıkların üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Bu pişmişi
Bu da yenmişi :P

Kızartmadan, bol patlıcanlı, hafif karnıyarıklarınız oldu.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...