Gülşah'ın Aynası

4 Ocak 2016 Pazartesi

ROMEN ÇORBASI



İster çorba, ister yemek niyetine, çok doyurucu, çok besleyici, üstüne üstlük sağlıksız bir pişirme yöntemi içermiyor. Herşey kanatılıyor, terbiye ekleniyor. Malzemeler de rengarenk ve en sevdiklerimden, çocukların da bayıldıklarından hem de., hem köfteli hem sebzeli. Şık sofralara, küçük çocuklara, kar yağışlı soğuk kış aylarına romen çorba :D


Malzemeler: (5-6 porsiyon çorba içindir)


120-150 gr kıyma

1,5 aida çay bardağı ile dondurulmuş bezelye

2 orta boy havuç

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

1 lt su kadar su

5-6 dal dereotu

Tuz, karabiber

Tarif:



Havuçları soyup küçük küçük doğrayın, bir tencereye alın. Üstüne dondurulmuş bezelyeyi de ekleyin ve 2 bardak kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ile sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.


Avuç içi kadar kıymayı, (yaklaşık 120-150 gr.) 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ile yoğurun ve nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine 2 su bardağı kadar su ekleyin ve bu suyu kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atın. Köfteler piştiğinde yumuşamış olan sebzeleri suyuyla birlikte bu tencereye ekleyin.


Bir yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı unu bir kasenin içinde biraz suyla karıştırın ve üstüne tencereden sıcak su ekleyerek terbiyeyi akışkan hale getirin.


Kaynayan köfteler ve sebzelerin üstüne terbiyeyi ekleyin ve karıştırın. Hepsi beraber kaynadığında tuzunu kontrol edin ve biraz sıcak suyla istediğiniz kıvama gelinceye kadar kıvamı açın. Ben koyu tercih ediyorum. O yüzden 1/2 litre kadar su kullandım.


Çorbayı kaynatıp tuzunu ve kıvamını ayarladıktan sonra altını kapatın ve üstüne 5-6 dal dereotunu ince ince doğrayıp ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, çorbanın sıcağı ile dereotu yumuşasın.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...