Gülşah'ın Aynası

13 Temmuz 2015 Pazartesi

KANDİL SİMİDİ

gulsahinaynasi.blogspot.com

Bu gece kandil, Allah manasına erdirsin!

Ve şimdi sokaklara yayılan mahlep kokusunun sebebine geçiyorum. Sebep belli kandil simidi :) Kimisi üstü çörekotlu olanı kimisi de her tarafı susama bulanmş olanı tercih eder. Pastaneden kandil simidi almaya son! Bu kolay tarif ve malzemelerle herkes evinde en harika kandil simidini kendisi yapabilecek.Hem de tereyağı ve zeytinyağı kullanarak.


Malzemeler: (30 kandil simidi için; 15 susamlı 15 çörekotlu)


3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu 

1 tatlı kaşığı mahlep (Ya da mahlepli kabartma tozu kullanın)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

100 gr tereyağı

1/2 aida çay bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı elma sirkesi

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta içine

1 yumurta üstüne süslemek için.

1 küçük paket susam, az miktarda çörek otu.

Tarif:

Unu, kabartma tozu ile birlikte karıştırma kabımıza eliyoruz. Mahlep, tuz ve şekeri de ekleyip toz malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. Sonra ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, zeytinyağı, tereyağı, elma sirkesi ve yoğurdu ekliyoruz. Malzemelerimizi yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan simitlerizi hazırlıyoruz.

*Susamlı kandil simitlerine daha da lezzet katmak için susamlarınızı kuru yapışmaz tavada hafifçe kavurup kullanabilirsiniz. Dikkat edin susamlar yanmasın! Kavrulduktan sonra sıcak tavada susamları bırakmadan hemen kaseye alın.

*Etrafı susama bulanmış kandil simidinden yapmak isterseniz, ikinci yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Simitleri akına batırıp, kavrulmuş susama bulayın. 1. tepsiye dizin.

*Etrafı kızarmış kandil simitleri için, sütüne yumurta sarısı sürdüğünüz simitleri çörek otu ile süsleyin ve 2. tepsiye dizin.

Simitleri 180 derece fırında üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...