Gülşah'ın Aynası

9 Kasım 2015 Pazartesi

KIYMALI MANTAR DOLMA

kıymalı mantar dolma


İşte bir anne yemeği, ev tabağı, leziz mi leziz, herşeyi var içinde... Yanına tel tel pirinç pilavıyla da ne harika oldu :D Pirinç pilavının püf noktalarını pembe pilav tarifimde vermiştim. Bakmak isterseniz tık tık.


Malzemeler:


1 kilo ızgaralık boy kültür mantarı

150 gr kıyma

1/2 soğan

1 tatlı kaşığı salça

1 adet üç burun yeşil biber

1 adet kırmızı biber

Tuz, karabiber

Üstü içi 1 su bardağı kadar rende kaşar

Tarif:



Izgaralık boy mantarları yıkayarak ya da kabuklarını soyarak temizleyin. Mantarları suya bastırmayın, mantarlar suya bastırılarak temizlenmeye çalışılırsa sünger gibi su emer. Lezzet kaybı olur.


Kıymayı 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun, içine yemeklik doğranmış yarım soğanı ekleyin, bir tatlı kaşığı da domates salçası. Soğanlar da kavrulduğunda küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biberi ekleyin, 5 dakika sonra da küp doğranmış yeşil biberi ekleyin. En son tuz ve karabiberle mantar dolması harcını tatlandırın.


Büyük kare borcam büyüklüğünde bir tepsiye mantarları dizin. Borcam biraz küçük gibi duruyor ama piştikçe mantarlar su kaybedecek ve küçülecek. Mantarların üzerine biraz tuz serpin. Mantarlar küçüleceği için çok da abartmadan mantarların içini hazırladığınız harçla doldurun. 


200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra pişmiş dolmaların üstüne kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında servise kadar bekletin.



Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...