Gülşah'ın Aynası

24 Kasım 2015 Salı

AKORDİON PATATESLİ TAVUK PİRZOLA

akordion patatesli tavuk pirzola

Bu mini mini tarifi buraya ekleyelim, akordion patates de et yemeği garnitürleri arasında yerini alsın. 



Malzemeler: 


Patates 

Tavuk pirzola

Tuz, karabiber, nane ya da kekik

Zeytinyağı.

Tarif:


Taze patatesleri güzelce yıkayın, zira kabuklarını soymayacağız. Patatesin en düz yanını kesme tahtasının üstüne yerleştirin. Patatesin önüne ve arkasına 2 adet kurşun kalem yerleştirin. İnce bıçak darbeleriyle patatesi dilimleyin. Bu sırada patatesin önüne ve arkasına yerleştirdiğiniz kalemler bıçağın kesme tahtasına kadar inmesine engel olacak. Eğer evde çöp şiş varsa patatesin ortasından geçirip, fırına vermeden önce dilimlerin aralığını ayarlayabilirsiniz.

Patatesleri fırına verirken üstüne zeytinyağı dökün. Patatesleri çıkartmaya yakın üstüne bir parça tereyağı koyun ve tuzlayın, zira fırına verilirken tuzlanırsa dilimler birbirine çok yakın durduğu için tuz patates dilimlerinin içine kadar ilerlemiyor.


Ben akordion patatesi tavuk pirzolanın yanına yaptım, ama fırına vererek pişirdiğiniz herhangi bir et yemeğinin yanına düşünebilirsiniz. Taze patates ve ince kabuklu patatesler genelde etle aynı sürede pişiyor. Tavuk pirzolayı bu sefer yoğurtla marine etmedik, sadece tuz, karabiber ve zeytinyağı. 200 derece fırında 40-45 dakikada yemeğiniz hazır.

Bu patatesler tereyağının da etkisiyle çok lezzetli oluyor. Porsiyon başı iki patates hazırlayın hiç pişman olmazsınız.Ben üzerine biraz nane serptim, belki siz kekik ya da pul biber tercih edersiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...