Gülşah'ın Aynası

24 Kasım 2015 Salı

MUZLU VANİLYALI EV PUDİNGİ

muzlu puding

Fotoğrafın rengiyle oynamadım, üstünü örtüp süslemedim. Gerçekten ev yapımı bir muzlu pudingin rengini görün istedim. O hazır kutularda satılan, toz karışım olanların renginin nereden geldiği düşünün istedim :( Rengin biraz daha sarıya dönmesi ve kıvam arttırıcı etkisinden faydalanmak istediğim 1 yumurta sarısına rağmen rengi asla sarı değil, açık bir krem rengi. İçindeki minik siyah noktacıklar da gerçek vanilya tanecikleri.

Bu sene yerli muz üretimimiz geçen yıllara göre %7 oranında daha artmış. Konya'da bile muz üretiliyormuş artık :D Bu durum gerçekten fiyatlara da yansıdı. Geçen seneye kıyasla neredeyse yarı fiyatına satın alabiliyoruz yerli muzu. Ancak hala Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen muz tüketimini yakalamış değiliz.

Bu besleyici, kalp damar hastalıklarına iyi gelen, kolesterol düşürücü etkisi olan, kemik gelişimini destekleyen, şekeri az, proteini bol, bağırsak dostu lifli mevyenin tadını sevmeyen pek yok gibi. Hele ki çocuklar. Aşağıda tarifini verdiğim muzlu pudingin şeker oranı oldukça düşük, tamamen şekersiz yapılıp 1 yaşından itibaren (inek sütü kullanılacaksa 1 yaşından önce önerilmez.) bebeklere de yedirilebilir, evde kalan yumuşamış muzları değerlendirmek için de kullanılabilir. Çocukluğundan beri muzlu puding sevenler ise harika bir muz tadı ve kokusuna kendilerini hazırlasınlar :D



Malzemeler:


3 çorba kaşığı mısır nişastası

1 tutam tuz

1 büyük çay bardağı şeker

1 yumurtanın sarısı

1 litre süt

1 adet çubuk vanilya (yoksa bir paket toz vanilya)

4 olgun yerli muz (püresi)

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı


Tarif:





Tencerenin içinde mısır nişastası, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Üstüne sütü ilave edin. Çubuk vanilyanın boyuna sivri bir bıçak ucuyla kesik atın ve kabuğun içindeki tohumları bıçağın tersiyle toplayıp sütlü karışımın içine ekleyin. Çubuk vanilya bu tarife lezzet ve koku verecek harika bir baharat, aktarlardan 1 adetini 3,5-4 TL fiyatla temin edebilirsiniz, ama imkan yoksa bir paket toz vanilya da kullanabilirsiniz.


Muzların kararmaması için robottan çeker çekmez puding karışımına eklenmesi gerekiyor. O yüzden muzları son aşamada robottan çekin ve hemen tencerenin içine ilave edin.


Pudingi kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak, üstü göz göz oluncaya kadar pişirin. Üstünde baloncuklar oluşmaya başladığına altını kapatın. Tereyağını ekleyip çırpın. 5-10 dakikada bir çırparak kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.

Kaselere paylaştırın, Üstünü zevkinize göre süsleyin.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...