Gülşah'ın Aynası

29 Kasım 2015 Pazar

ANNEMİN ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ


annemin etsiz çiğ köfte tarifi

Ama bakın annemin tarifi diyorum, ona göre :D Bana diyeti bozduran bir tariften bahsediyoruz. Oooo bir soğan, bir sarımsak, bir de bulgur... Çok lezzetli, çok da kokulu, artık sosyalleşmeyeceğiniz :D bir haftasonu gününe ayarlayın...



Malzemeler:


2 Su bardağı ince bulgur

2 orta boy soğan

3 diş sarımsak

1,5 çorba kaşığı biber salçası

1,5 çorba kaşığı domates salçası

1 limon suyu ve 1/2 kabuklu dilimlenmiş limon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı pul biber

1 çorba kaşığı nane

1 çorba kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tutam maydanoz

Tarif:



Esasında bulguru çiğ çiğ diğer malzeme ile ovmak lazım, ama biz ellerimiz acımasın diye, çok kibarız çünkü :D üstüne 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bulgurları biraz şişiriyoruz.


Yaklaşık yarım saat sonra rende soğan, ezilmiş sarımsaklar, yarım kabuklarıyla dilimlenmiş limon, bir limonun suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla ovmaya başlıyoruz.


Yaklaşık 20-25 dakika kadar ovunca gayet kıvamlı, ince bulgurların şekillerinin kaybolduğu macunsu bir kıvam elde ediliyor. Bu görüntü instagram hesabımda var. Bu aşamadan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyip biraz da maydanozları tüm karışıma dağıtıncaya kadar ovuyoruz. Etsiz çiğ köftemiz hazır.


Annem çiğ köftenin özellikle parmak izi çıkacak şekilde sıkılarak şekillendirilmesi gerektiğini söylüyor. Öyle mercimek köftesindeki gibi mekik yapmayın yani.









Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...