Gülşah'ın Aynası

12 Eylül 2015 Cumartesi

SUSAMLI ÇITIR TAVUK

susamlı çıtır tavuk

Siz de benim gibi tavuk sevenlerden misiniz? Gündemdeki yazılar insanı tavuktan soğutuyor ama tavuk sevenler yine de organik olsun, iyi tarım uygulaması olsun, arada iyi tavuk bulup yiyor, öyle değil mi? Bugün verdiğim çıtır tavuk benim dışarıda ünlü bir tavukçuda en sevdiğim tarif, çünkü dış kaplaması susamlı, çıtır çıtır ve tabi ki biraz yağlı :)




Malzemeler:


2 adet tavuk göğüs

2 yemek kaşığı yoğurt

1/2 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı zerdeçal

2 yumurta

1 su bardağı mısır unu (yoksa normal un da olur, ama mısır unuyla daha çıtır olur.)

1/2 su bardağı galeta unu

1/2 su bardağı susam

tuz, kırmızı toz biber, karabiber

*Zerdeçal evde bulunsun. Kokusunu rengini yakıştırdığınız her yemeğe, çorbaya, salataya eklemeye çalışın! Yılda sadece bir çay kaşığı tüketildiğinde kanserin belli türlerine karşı önleyici olduğu bilimsel çalışmalarla ispatlanmış durumda.

Tarif:



Tavukları şeritler halinde kesin. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçalı ekleyip güzelce karıştırın ve vaktiniz varsa bu işlemi bir gece öncesinden yapın :) Yoksa elinizde geldiği kadar bekletin. Marinasyon süresi arttıkça lezzet atıyor :)


Sonra yağı kızdırdığınız tencerenin yanına 3 tabak hazırlayın, birinde yumurta, birinde mısır unu, diğerinde de galeta unu ve susam karışımı olsun. Soslu tavukları, önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonra da susamlı galeta ununa bulayıp derin yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. Bu tarifi çok sık yapmayın, sonra kilo alıp bana çatmayın :)




* Ben bu tavuğu konuğuma da ikram edeceğim için marinasyona hardal eklemedim, ama hardal severler 1 tatlı kaşığı da hardal eklerlerse, hardal lezzeti de bu baharatlı tavuğa çok yakışacaktır.


Sunum sırasında sevdiğiniz baharatlardan yoğurtlu bir dip sos da hazırlayabilirsiniz. En basitinden yoğurt, sarımsak, nane, kırmızı pul biber, ince doğranmış taze otları kullanabilirsiniz...

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...