Gülşah'ın Aynası

14 Aralık 2015 Pazartesi

BALLI CEVİZLİ ELMALI TART



Gökten üç elma düşmüş biri sana, biri peri kızına, biri de banaaa... Şaka şaka hepsi elmalı tartın harcına :D

Elmanın cevizle muhteşem buluşması... Elmalı tartın üstünü ballı cevizlerle süsledim, elmalı tartın lezzetine bu kadar yakışacak, bu kadar lezzeti patlatacak bir şeyi bugüne kadar düşünememiştim <3 Ballı ceviz tarifim de işte burada.




Malzemeler:


Tart Hamuru için:


250 gr un

100 gr tereyağı (soğuk)

1 yumurta

100 gr şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket vanilya


Elmalı harç için:


3 adet tatlı elma

2 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı tarçın

4 tane karanfil


Üstü için:


1 adet yumurta sarısı

Tarif:




Tart malzemesinin tamamını karıştırma kabının içine alın ve yoğurun. Baştan kum gibi dağılan zaman geçtikçe toparlanan sert bir hamur elde edeceksiniz. 


Hazırladığınız hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.





Bu sırada elmaları hazırlayın. 3 tane tatlı elmayı ayıklayıp dilim dilim kesin. Üstüne şeker, nişasta, tarçın ve toz zencefil ve tane karanfilden hazırlayacağınız toz karışımı ekin ve tavada elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra tane karanfilleri elmaların içinden çıkartın. 


Elmalar soğurken, buzdolabında bir saat kadar soğuttuğunuz tart hamurunu dışarı çıkartın ve bir tart kalıbına ya da kelepçeli kek kalıbının tabanına hamurun 2/3'ünü eşit kalınlıkta açarak yayın. Üstüne kabarmasını engellemek için çatalla delikler açın. 


180 derece fırında kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.


Pişen tart hamurunun üstüne elmalı harcı yerleştirin ve ayırdığınız hamurdan şeritler keserek elmalı harcın üstünü kafes şeklinde kapatın.Kafesin üstüne yumurta sarısı sürün.


180 derece fırında bu defa tartı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz siz de kenarlarını benim gibi ballı cevizlerle süsleyin. 

Afiyet olsun!









Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...