Gülşah'ın Aynası

10 Aralık 2015 Perşembe

PUF PUF CUPCAKELER


Ne zamandır cupcake yapmıyorduk, bebekler istedi girdim mutfağa. Bu keklerin porsiyonluk oluşu hoşuma gidiyor, yoksa yapılan kekin bitiş hızını ayarlayamıyorum. Bir anda bitiyor :D En son baton yaptığım balkabaklı kek bir anda ortadan yok oluvermişti :D

Bu tarifte kullandığım malzeme ile 9 büyük cupcake (7 cmlik kapsülle) ya da bir 30 cmlik baton kek, 24 cmlik kalıpla yuvarlak kek yapabilirsiniz. Ama malzeme miktarı büyük bir kalıp için uygun değil. Ben porsiyonluk olması için cupcake kapsülleri kullandım. Öyle çok malzemesi de yok, ama kakao lezzetini sevenler için eşsiz :D



Malzemeler:


2 yumurta

2 su bardağı un (240 ml.lik küçük bardak ile)

2 kahve fincanı şeker

2 kahve fincanı yoğurt

2 kahve fincanı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

2 çay kaşığı karbonat

25 gr kakao

1/2 kahve fincanı süt

Tarif:


Kakaolu ve vanilyalı kısımların cupcake içinde damalı görünmesi için malzemeyi 2 ayrı karıştırma kabının içinde hazırladım. Yani yukarıda listede 2 ölçü olan herşeyi birer birer ayrı kaplara ekleyip 2 ayrı kek hamuru hazırlayacağız sonra birinin içine kakao ve 1/2 kahve fincanı süt ekleyip iki renkli hamurdan renkli cupcakeler pişireceğiz.



Birer yumurta koyduğunuz karıştırma kaplarına birer fincan da şeker ekleyip, rengi açılıp krema görüntüsü alıncaya kadar şeker ve yumurtayı çırpın. 



Sonra yine her iki karıştırma kabının içine 1 er kahve fincanı yoğurt ve sıvı yağ ekleyin, üzerine birer bardak un, birer çay kaşığı kabartma tozu, birer paket vanilya ve birer çay kaşığı karbonatı ekleyin. Seçtiğiniz bir kabın içine kakao ve 1/2 kahve fincanı sütü de ekleyin. Önce beyaz kek hamurunu sonra kakaolu kek hamurunu balon tel ile çırpın.

Cupcake kapsüllerinin içine bir tatlı kaşığı sade bir tatlı kaşığı kakaolu kek hamuru koyun, siz bu işlemi tüm cupcake kapsüllerine yaparken hamur tabana yayılacak. Daha sonra sade hamurun üstüne kakaolu, kakaolu hamurun üstüne sade hamur gelecek şekilde birer tatlı kaşığı daha cupcake hamurunu kapsüllere paylaştırın. Toplamda her cupcake kapsülünün içine 4 tatlı kaşığı hamuru damalı pozisyonda yerleştirmiş olacağız.

7 cmlik cupcake kapsüllerini yarısına kadar doldurmuş olmanız gerekiyor. Çok kabaracak daha fazla doldurmayın, aman taşmasın :D


180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.Kürdan batırdığınızda hamur bulaşığı çıkmasın ama kürdanın üstü nemli kek kırıklı olsun!



Ağızda dağılan puf puf kabarmış cupcakeleriniz hazır. Üstünü dilediğiniz şekilde şekerlemelerle süsleyin :D

Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...