Gülşah'ın Aynası

16 Aralık 2015 Çarşamba

LEOPAR VE ZEBRA KURABİYE



Yok böyle bir kokoşluk, herhalde bugüne kadar gördüğüm en kokoş kurabiye modeli! Hemen demek lazımdı tabi. Bu tarifte kurabiyenin hamurundan çok bu izleri oluşturma tekniği önemli bence :) Ben en sevdiğim kurabiye hamurunu hazırlayıp hemen izleri yapmaya koyuldum. Ortaya bu şahane kokoş kurabiyeler çıktı. Özellikle hanım arkadaşları etkilemek için çok şık desenler bence :D Hem yapması da hiç zor değil, aksine eğlenceli :D



Malzemeler: (15-20 kurabiye için)


200 gr un

50 gr tereyağı

100 gr şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı kadar kakao

Tarif:


Tereyağı ile şekeri krema halini alıncaya kadar mikserle çırpın, üstüne yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin, şeker iyice çözülsün. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru göz kararı çok az, yarımdan az ve oldukça çok 3 parçaya ayırın :D

En az parçaya 1 çay kaşığı kadar kakao karıştırın.Orta büyüklükteki parçaya 1 yemek kaşığı kadar kakao karıştırın ve koyu bir renk elde etmeye çalışın.En büyük parça kakaosuz kullanılacak.


Açık kakao renkli hamurdan silindir şeklinde bir hamur hazırlayın, sonra bu hamuru koyu kakao renkli hamurun içine sarın ve elde ettiğiniz çift renkli silindiri dilimleyin.


Açık renkli hamurunuzu çok da ince olmayacak şekilde açın, üstüne bu dilimleri yerleştirin. İşte leopar desenimiz oluşuyor. Zebra desen için de koyu kakaolu hamurdan elinizle ince silindirler hazırlayın ve bunları gelişi güzel açık renkli hamurunuzun üstüne yerleştirin. İstediğiniz desene ve bu desenden az çok ne kadar istiyorsanız ona göre kakaolu ve açık renk hamuru birbirinin üstüne yerleştirin.


Deseni oluşturmak için kakaolu parçaların üstüne temiz bir buzdolabı poşeti ya da strech film yerleştirin ve merdaneyle üstünden geçin. bu merdaneyle üzerinden geçme işlemi sırasında da açık renkli hamur inceldiğinden ilk etapta çok ince açmamanızı önermiştim. Nihayetinde elde edeceğiniz kurabiye hamuru 0.5 cm belki biraz daha ince olmalı.


Kurabiye kalıpları ile desenleri kurabiyelere paylaştırın. 


Kurabiyelerinizi 180 derece fırında 10 dakika pişirin.


Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...