Gülşah'ın Aynası

28 Aralık 2015 Pazartesi

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI

kremalı brokoli çorbası

Daha önceden brokolinin en faydalı halinin çiğ salatası olduğunu yazmıştım. Ve bu şekilde tüketimine dair de harika bir tarifi vermiştim. Link işte burada :D

Tabi bu salata bebeklerin damak zevkine pek uymuyor, yemesi yutması da onlara zor geliyor. Bebekleri sebze tadına alıştırmak çok önemli. Özellikle 3 yaşına kadar. Peki brokoli tadını nasıl versek olur? Çorba :D Çorbaları eski alışkanlığımla ekmek yerine görüp eskiden pek sevmezken artık ana yemekte ne varsa onun dışında kalan yiyecek grubuyla günün tamamlayıcısı haline getiriyorum. Mesela akşam zeytinyağlı varsa öğlen etli-kıymalı çorba oluyor... Yada akşam et yiyorlarsa öğlen sebze çorbası.

Çorbaları da çocuklara sevdirmenin en kolay yolu krema. Belki de o çok alışkın oldukları, sevdikleri süt lezzetini verdiğinden kremalı çorbalara brokoli bile koysam bayılıyorlar. Biraz vitamin değerini yükseltmek için havuç ilavesi, biraz da kendi dokunuşumla harika bir kremalı brokoli çorbası tarifi vereceğim. Glutensiz olsun diye mısır nişastası ile yaptım hem de...


Bu arada beni takip eden anneler için 2 yaşındaki bebeklerimin günlük rutinleri : 
Uyanınca 250 ml süt
Sabah kahvaltısında tereyağı ile pişmiş peynirli omlet + tahin pekmezle az ekmek+turp ya da havuç+1-2 ceviz ya da fındık 
2-3 saat sonra meyva, 
öğlen uyuyup uyandıktan sonra yoğurt ya da çorba, 
2-3 saat sonra akşam yemeği (çoğunlukla 2 çeşit, ana yemek+pilav makarna/salata gibi )
Uyumadan önce 250 ml süt

Malzemeler: (6 kase çorba için)


400 gr kadar brokoli.(Marketlerden alabileceğiniz küçük paket)

2 havuç ince rende ya da doğranmış

1 limon kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1 kutu krema

1 tatlı kaşığı tuz

1-1,5 litre su


Tarif:



Brokoliyi ince ince doğrayın, havucu ve limonu rendeleyin. Hepsini beraber 1 litre kadar su ile haşlanmaya bırakın. İyice yumuşadıklarında biraz doku bırakacak şekilde blenderla ezin. 




2 çorba kaşığı mısır nişastasını bir çay bardağı su ile bir kasede karıştırın ve tencereye ekleyin. (2 çorba kaşığı unu 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurup eklemek de mümkün) 1 paket krema ve tuz ilave edin. Çorbanın kıvamını biraz açmak isterseniz su ilave edin. Tekrak kaynadığında ocağın altını kapatın. 1 kutu krema kullandığım için eksta yağ kullanmadım.



Limon kabuklarının ara ara gelen ferahlatıcı tadını seveceğinizi düşünüyorum.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...