Gülşah'ın Aynası

6 Aralık 2015 Pazar

LOKMALIK SİMİTLER

glutensiz lokmalık simitler

Bazı geceler özellikle de geç saatlerde midesi kazınır insanın, hatta yemeği biraz erken yediysen saat 9 sularında mide sinyalini göndermeye başlar :D Acıkacağım, acıkacağım... Mutfağa girerseniz 1 saat sonra kitabınızı okurken atıştırabileceğiniz bu mini simitlerden yapabilirsiniz. 

Mini simitlerimi karabuğdaylı glutensiz un karışımı kullanarak yaptım, süper oldular :) normal unla yapacağım denememin sonucunu da yakında bu yazıyı güncelleyerek duyururum. Aşağıdaki malzeme 30 mini simit için. Bir tatlı tabağı dolusu oluyor. Çok gevrek ve pekmezinden ötürü de hafif tatlımsak. Bir oturuşta 3-4 kişi bitiriveriyor...




Malzemeler: (30 mini simit için)


250 gr un (Ben Sinangil Karabuğdaylı Un Karışımı kullandım. Bu unun tadı özellikle tuzlulara çok yakışıyor.)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 bardak ılık su (100 ml)

1 tatlı kaşığı instant maya

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı pekmez+1 çorba kaşığı su karışımı (Simitleri batırmak için tatlı karışım.) (Fazlasını sonraki sefer içi saklayabilirsiniz.)

Küçük paket susam (40 gr) (Simitleri bulamak için)

Tarif:



Un, tuz, yumurta, maya, sıvıyağı karıştırma kabının içine alın.Yavaş yavaş suyu ilave ederek katı bir hamur yoğurun. 


Bütün malzemeyi karıştırıp, üzerini havasını alarak sardığınız strech filmle kapatın. Hamuru yarım saat kadar bekletin. Glutensiz un olduğundan herhalde normal unda gördüğünüz gibi bir kabarma olmadı. Sonra istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben lokmalık minik simitler yaptım.


Şekil verdiğiniz hamurları pekmez su karışımına batırın, sonra da susama bulayın.


180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...