Gülşah'ın Aynası

23 Aralık 2015 Çarşamba

MOZAİK PASTA

mozaik pasta


Artık bu kadar da kolay ve şık sunumlu bir tarif olamaz herhalde... Hem lezzetli, hem lezzetini kendi zevkinize göre de ayarlayabileceğiniz, az malzeme bol lezzet, şık sunumla her türlü kutlama masasına yakışabilecek, beyleri sonunda mutfağa sokacak kolaylıkta bir pasta tarifi! Pişirmek yok, çırpmak, köpürtmek yok, kır, karıştır, dondur... Mozaik pasta!



Malzemeler:


2,5 paket Petit Beurre Bisküvi ( kakaolu, çifte kavrulmuş ya da sade)

100 gr tereyağı (2 dolu çorba kaşığı)

1 küçük su bardağı süt (200ml)

1 küçük su bardağı şeker (200ml)

1 küçük paket kakao (25 gr)

1 portakal rendesi

1 küçük su bardağı iri kıyılmış ceviz

1,5 küçük su bardağı kadar kuru üzüm, doğranmış kuru kayısı

1 temiz buzdolabı ya da fırın poşeti

Tarif:


Tereyağını büyük bir tencere ya da ısıtılabir bir kabın içinde eritin. Ben büyükçe bir emaye kap kullandım. Üstüne süt, şeker ve kakaoyu ekleyin, iyice karıştırın. Portakal rendesi, kuruyemiş ve kuru meyveleri ekleyin. Üstüne bisküvileri kırarak ekleyin ve bisküvileri un haline getirmeden güzelce yoğurun. Temiz bir buzdolabı poşeti (orta boy ya da büyük boy) ya da fırın pişirme poşetine karışımı koyun ve piramit şeklinde şekillendirin. 

Buzlukta en az 2 saat bekletin. İhtiyaç oldukça çıkartıp dilimleyin. Servis etmeden önce 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

30 cm boyunda bir piramit pastanız olacak... Neyse ki taze tüketilmesi şart değil... İhtiyaç oldukça, buzluktaki pasta <3

Dilimlerin üstüne pudra şekeri serperek karlı dağ ağaçları sunumu  hazırlayabilirsiniz :D

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...