Gülşah'ın Aynası

13 Aralık 2015 Pazar

YALANCI SU BÖREĞİ


Geceden hazırlanırsa sabah 20 dakika pişirme süresi ile kahvaltıya yetişir, ikindi çayına müthiş olur, belki de akşam yemeğindeki sebzenin yanına eklenir, gece gece de off miss olur ama bu önerilen bir tüketim saati değil tabi :D


Malzemeler:


2 adet yufka

1 yumurta

1 su bardağı süt

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 paket kelebek makarna

1 yemek kaşığı tereyağı

200 gr beyaz peynir

10-15 dal maydanoz

Tarif:


Deri bir kasenin içinde 1 yumurta, 2-3 kaşık zeytinyağı ve 1 su bardağı kadar sütü karıştırın. 

Tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın. (Ben büyük boy kare borcam kullandım.) Üstüne bir adet yufkayı tepsiyi ortalayacak şekilde yerleştirin.Tepsinin tabanına ikinci yufkayı bir kaç kat oluşturacak şekilde parçalayarak yerleştirin, ikinci yufkayı hazırladığınız sıvı ile ıslatın. 

Bol su ile yarım paket makarnayı haşlayın ve süzün. Tereyağı ile yağladığınız makarnanın üstüne maydanoz ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.

Peynirli makarnayı tepsinin içine yufkaların üstüne yerleştirin.Sıvı harcı kaşık kaşık makarnanın üstüne yayın.


Tabakta 5-6 çorba kaşığı kadar sıvı kaldığında ve bu sıvı ile yufkaları makarnanın üstüne kapatırken oluşan ara katları ıslatın. En son yufkanın üst katını da bu sıvı ile ıslatın.


180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...