Gülşah'ın Aynası

10 Ağustos 2015 Pazartesi

ANNE KÖFTESİ


Akşam yemeğine çok da uğraşmadan lezzetli biz çözüm dediklerinde genelde aklıma köfte gelir. Çocuklar da bayılır. Hele hele haftasonu gezip tozup yemek yapamadıysam, eve geçerken azıcık bir kıyma alır geçerim. Buzluktan kıyma çözdürmeye bile vakit yoktur çoğu zaman, ama köfte baharatlarım hep bulunur öyle köfte harcı filan girmez bizim eve ve köftemi de çok beğenirler. Bu hızlı ve lezzetli akşam yemeğini yarım saatte yapabileceksiniz ve her hafta yaparım ben bunu diyeceksiniz :)


Malzemeler:


350 gr orta yağlı dana kıyma

1 orta boy soğan

1 iri diş sarımsak

1 yumurta

1 aida çay bardağı galeta unu

10-15 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı kırımızı toz biber

Tarif:




Karıştırma kabının içine 1 orta boy soğanı rendeleyin, 1 diş sarımsağı ezerek ekleyin, kıyma ve yumurtayı da kabın içine ekledikten sonra baharatlar, ince doğranmış maydanoz ve galeta ununu da sırasıyla ekleyip koyu kıvamlı köfte karışımınızı yoğurun.


Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayıp bastırın. Bu harçla 15 orta boy köfte elde edebileceksiniz. 2 yetişkin ve 2 ufaklık için çok çok yeterli :)



Tavada alt üst pişirdiğiniz köftelerin yanında harika bir kaşık salata da olursa sağlıklı ve dengeli bir akşam yemeği menüsü oluşturdunuz bile.Kaşık salata tarifi için de bloga bakıverin...


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...