Gülşah'ın Aynası

3 Temmuz 2015 Cuma

MİLFÖYLÜ ÇİLEKLİ ATIŞTIRMALIK


Çok cazip görünüyorlar öyle değil mi? İnanın 10 tanesini bir anda yersiniz ve daha da yok mu dersiniz... Hem de hazırlaması bir muhallebi pişirmek kadar kolay :) 

Cheesecake tarifinden sonra bu kolaylıkta, şıklıkta ve lezzetle bir tarif iyi gider...



Malzemeler:


5 adet milföy karesi

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tereyağı

250 gr kadar ayıklanıp temizlenmiş ve ikiye bölünmüş taze çilek

Tarif:


*Milföy karelerini buzluktan çıkartın ve bıçakla kesilebilecek kadar ısınması için bekleyin. Bu sürede kontrollü olun, çünkü milföy haddinden fazla ısınırsa içindeki yağı dışarı verir ve istediğiniz ölçüde kabarmaz. Bu sebeple milföy ile çalışırken hep milföyü hareket ettirebilecek, eğip bükecek kadar ısınmasını bekleriz, eğer çok yumuşadıysa içine hapsedilmiş olan yağını da dışarı bırakmış demektir.

Her bir milföy karesini, 2 boydan 2 enden kesikle 9 küçük kareye bölün ve 200 derece fırında, yağlı kağıt üzerinde kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartınca soğumasını bekleyin.

Bu sırada bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte muhallebi oluncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirince içine 1 çay kaşığı tereyağını ve vanilyayı da ekleyin ve güzelce karıştırarak yağı muhallebiye yedirin. Muhallebiyi 5-10 dakikada bir çırparak soğumasını bekleyin.

*Vanilyayı pişirdikten sonra eklememizin sebebi kokusunu daha kalıcı kılmak. Tereyağı da görüntüsüne bir parlaklık verecek :)  Çırparak soğuttuğunuzda muhallebiler ve pudingler akışkan kalarak soğumuş olurlar, içinde bulundukları kabın şeklini alarak donmazlar.

Artık soğumuş olan milföylerin üzerine, muhallebiyi bir sıkma torbası ya da bu işe yarar evinizde kullandığınız uygun bir araçla sıkın, isterseniz kaşıkla da koyabilirsiniz. Muhallebinin üstüne taze çilekleri dizin. Taze tüketmeye çalışın, artarsa buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun!

*Bu tarife, ahududu, böğürtlen, kivi, muz, şeftali, ananas gibi meyveler de iyi gider. Hatta evdeki meyvelerden karışık meyveli olarak da hazırlayabilirsiniz.

*Meyvelerin kararma ve bozulma ihtimalini düşünerek taze taze yenip tüketilecek miktarda hazırlayın. Bu tarif 45 küçük lokmalıktır ve 3-4 kişi çok hızlı bir şekilde tüketebilir, sonraki güne kalmaz :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...