Gülşah'ın Aynası

8 Temmuz 2015 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ




Sürekli tatlı yersek kilo alırız... Lifli gıdalar önemli :)

Kabakla pek arası olmaz genelde insanların, inanın bu blog sayesinde kabak sevginiz artabilir. Kabağın çok nötr bir tadı vardır ve pişirirken neyle lezzetlendirirseniz yemeğin tadı o tarafa doğru kayar... Diyet yapanlar için, kabızlık problemi yaşayanlar için, kalp hastaları için, bebekler için herkes için güzel bir kabak yemeği tarifi mutlaka vardır.

Siz de deneyin yaz aylarında güzel ve hafif bir yemek daha olsun mönünüzde...




Malzemeler :


4 adet orta boy kabak

1 adet soğan

1 adet domates

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı pilavlık bulgur

kuru nane

tuz

zeytinyağı

Tarif:


İnsanımız yağlı yemek pişirmeye meraklı, ama bir kilo sebze yemeği pişirmek için 4 çorba kaşığı yağ yeterli :)

Öyleyse 4 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve ezdiğiniz sarımsakları soteleyerek işe başlayalım. 

*Kabakların kabuğu rahatsız etmese de ben herhangi tarım ilacı artığına karşı sebzeleri hep soyarım.

Soyup halka şeklinde dilimlediğiniz kabakları sotelediğiniz soğan ve sarımsakların üzerine çok karıştırmadan dizin, üstüne yine kabuğunu aldığınız domatesi küp küp doğrayıp yerleştirin, en üste yıkanmış bulgur tanelerini atıştırın, tuz ve şekeri ekledikten sonra tencerenin üstünde yarım bardak kadar su gezdirin ki tuz ve şeker aşağılara kadar nüfuz etsin. 

Alevi çok kısık ocakta kabaklar diriliklerini kaybedinceye kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kadar pişirin. Ocağın altını kapattığınızda üstüne kuru nane ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Soğurken nanelerin de rengi değiştirecek ve yumuşayacaklar.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...