Gülşah'ın Aynası

1 Temmuz 2015 Çarşamba

TUZLU ÇUBUKLAR




Anneler bilir, bebekler ellerine birşey alıp kemirmeye başlayınca parmak yiyecek kavramı ortaya çıkar. AVM' ye giderken, doktora giderken, parka giderken, her türlü açık hava etkinliğinde, salatalık, havuç, ev yapımı elde tutması kolay tuzlu çubuklar... çantalara alınır. Zinhar dışarıdan alınan şeyler de yedirilmez tabi bebeklere... Bu ihtiyaçtan hasıl, bir ara öğün tarifi geliyor şimdi... Sadece parmak yiyecek olarak bebeklere değil, büyükler için de çay yanına parmak şekli verdiğiniz bu çubuklardan 20-25 adet elde edebileceğiniz tarifimiz aşağıda...



Malzemeler:


3 su bardağı un

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

1 yemek kaşığı sirke (gevreklik verir)

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Çörekotu

Tarif:


Unu karbonatla karıştırıp bir karıştırma kabına eleyin. Tuzunu da ekleyip unun her yerine dağılması için şöyle bir karıştırdıktan sonra, karışımın ortasını havuz şeklinde açın, Yoğurt, tereyağı, zeytinyağı ve yumurta akını havuzun içine koyun, en son karbonatı ekleyin ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karbonatın üstüne dökerek kabarmasını sağlayın, Malzemelerinizi yoğurun ve parmak biçiminde şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 190 derecede 15-20 dakika arasında üzeri kızaran çubuklarınızı fırından alabilirsiniz.

Afiyet olsun!

*Oldukça sert (kulak memesi kıvamından daha sert :)) bir hamur olması gerekiyor. Unun sıvıları tutma özelliğine göre hazırlanan tariflerde kıvam değişebiliyor, siz gerek duyarsanız un miktarını arttırabilirsiniz.

*Susam kalsiyum içeriği çok yüksek bir gıda bu sebeple bebeklerinize yaşları uygun olduğunda tahin pekmez yedirmeyi ihmal etmeyin, böyle tuzluların üzerinde de susam kullanmak çocuklarımız için faydalı, ben bu tarifte her derde deva çörek otu kullandım, ama mavi haşhaş da bu tarife çok yakışır.






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...