Gülşah'ın Aynası

1 Temmuz 2015 Çarşamba

PANCAKE

gulsahinaynasi.blogspot.com


Otellerde kahvaltı salonlarında sıklıkla gördüğümüz, çay tabağı büyüklüğünde pişirilmiş, turist çocukların tonla alıp üstlerine tatlı ne buluyorlarsa döktükleri, bizim akıtma dediğimiz kalınca pişirilmiş krebin biraz daha tatlıcası...  Herhalde hiç pancake yememiş olan varsa da bu tanımdan kolaylıkla bir şekil ve tat tahmininde bulunabilir.



Kahvaltılık, ara öğünlük, bebeklere uygun, şımarık zamanlar için harika bir tarif... Bu tarife gerçekten çocuklar bayılıyor... İşte her evde kolaylıkla bulunabilir malzemeleri...Bu malzemeler ile yaklaşık 10-11 adet pancake yapabileceksiniz.

Malzemeler:


1 su bardağı un

1 yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam tuz

Tarif:


Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte cam bir karıştırma kabına eledikten sonra tuz ve şekerle harmanlayın. Kuru karışımın ortasını havuz şeklinde açın, içine pancakeleri pişireceğiniz tavada erittiğiniz çok az miktardaki tereyağını ekleyin (böylelikle tavayı da yağlamış olursunuz). Tereyağının sıcaklığıyla yumurtayı pişirmemek için önce yarım bardak sütü, sonra yumurtayı ekleyip kalın boza kıvamına gelmesi gereken karışımı tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Isınmış tavaya bir yemek kaşığı miktarında karışım koyun ve önlü arkalı pişirin. Pancakeleri çevirmek için koymuş olduğunuz karışımın üzerinde gözenekler oluştuğunu görmek yeterlidir. Aşağıdaki resimdeki gibi :)



Afiyet olsun!

*Pancakeler, bir waffle tabanı gb kullanılarak, üzerine krem çikolata, seviyorsanız fıstık-fındık ezmeleri sürülüp, taze meyve dilimleri ile servis edilmeye uygun tabanlardır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...