Gülşah'ın Aynası

12 Temmuz 2015 Pazar

TUZLU KEK





Hani böyle için ezilir de ekmek istemezsin, poğaça yağlı gelir, börek zaten yoktur... Tuzlu kek olsa ne iyi olur. Puf puf yumuşacık, ama tatlı değil, tuzlu ihtiyacını çözmeye yönelik, hem çay yanına, hem arada atıştırmalık, kahvaltıya da yapılsa olur. Zaten yapması 10 dakika sürmüyor. Garanti bir tarif :)



Malzemeler:


2 tane yumurta

3 su bardağı un

1/2 bardak yağ

1,5 bardak süt

1 çay kaşığı tuz

5-6 dal dereotu

1 su bardağı sert beyaz peynir rendesi

20 tane çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin

Tarif:

Yumurtaları bir çay kaşığı tuzla güzelce çırparak başlıyoruz, sonra süt ve yağı ekliyoruz. Sıvıları karıştırdıktan sonra üstüne un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Koyu kıvamlı hamurumuz hazır. Koyu kıvamı tutturun gerisi kolay :)



Hamurun içine ince doğranmış dereotu, 20-25 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin ve sıcaklıkla eriyip su gibi olmayacak bir peynirden (sert beyaz peynirler, köy peynirleri, lor peyniri, tulum peyniri...) 1 su bardağı ölçüsünde peynir rendesini ekliyoruz. 



Kaşıkla bütün malzemeyi karıştırıp fırın tepsimize döküyoruz. 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun! 

*Bu hamurun içine hamuru sulandırmamak kaydıyla tuzlu kahvaltılık sevdiğiniz herşeyi (peynir kırıkları, dilimlenmiş zeytinler, kurutulmuş domates, belki biraz kekik, doğranmış maydonoz ya da taze nane, seviyorsanız taze reyhan...) koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...