Gülşah'ın Aynası

2 Temmuz 2015 Perşembe

SUCUKLU DOMATESLİ FIRIN MAKARNA

gulsahinaynasi.blogspot.com

Anormal bir lezzet şöleni, görünce bile ağzı sulandıran harika bir fırın makarna tarifi geliyor. Ramazana çok yakışacak bu tarifle birlikte başka yemeklerde de kullanabileceğiniz harika bir beşamel sos tarifi de edinmiş olacaksınız...


Yine bildik kare borcamı kullanıyoruz bu kabımız için yeterli olacak malzemeler aşağıda... Çok rahat 6 porsiyon çıkan fırın makarnayı eğer sadece fırın makarna ile doymak istiyorsanız 4 porsiyon olarak da değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler


1/2 paket fırın makarna

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

4-5 adet cherry domates 

1/2 kangal sucuk

1/4 muskat rendesi

Tuz, karabiber

Tarif


Tarifin en önemli kısmı beşamel sos. Hiçbir zorluğu yok, lezzet püf noktası var! 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine 3 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun, ama iyi kavurun, un kokmaması için unun renginin esmerleşmesi gerekiyor. Bu işlem boyunca bir tel çırpıcı yardımıyla unu sürekli karıştırın. Kavrulan unun rengi döndüğünde 3 bardak sütü, topaklanmayı önlemek için, yavaş yavaş, yine elimizde tel çırpıcı unu karıştırırken ekliyoruz. Hemen bir muhallebi kıvamına gelecek, kaynamaya bağlı bir iki baloncuk çıkınca ocağın altını kapatıp bir tatlı kaşığı tuz, zevkinize göre karabiber ama illa da illa bir muskat cevizinin 1/4 ü ya da 1/3 ü oranında ince rende ile toz edilmiş halini ekliyorsunuz. Muskatı aktarlardan bulabilirsiniz. 4-5 adet muskat cevizini 2,5-3 lira gibi bir fiyata satın alabilirsiniz. 

Tarifin bundan sonrası; yarım paket fırın makarnayı büyük bir tencerede, bol tuzlu suyla, iyice pişene kadar haşlamak, makarnayı süzdükten sonra -yine aynı tencerede olabilir- beşamel sosla buluşturmak ve güzelce karıştırmak...

Her yerine sos bulaşmış makarnayı, fırın kabınıza alınca üzerine halka halka doğradığınız cherry domates ve sucukları dizin. en üst tabaka olarak 1 su bardağı kadar kaşar rendesini ekleyin 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

*Muskatı eskiler küçük hindistan cevizi adıyla da bilir, azıcık tozunu kazıttırır ve gazlı bebeklere gaz söktürücü olarak kullanırlardı.

*Cherry domatesi estetik görünümü ve lezzetli olması sebebiyle tercih ettim, domatesin bollaştığı bu dönmede tabi ki istediğiniz tip domates kullanabilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...