Gülşah'ın Aynası

1 Temmuz 2015 Çarşamba

CEVİZLİ GÜLLAÇ

gulsahinaynasi.blogspot.com


Haydi basit bir güllaç hesabı yapalım sizinle...

4 yaprak güllaç, içinde 1 bardak kadar şekerin tamamen eritildiği 1 litre sıcak süt ile kare bir borcamda hazırlanırsa 9 porsiyon güllacınız olur :)



Malzemeler:


4 yaprak güllaç

1 litre süt

1 su bardağından 1 parmak az şeker

1 yemek kaşığı içilebilir kalitede Gülsuyu

10-15 adet ceviz içi

Tarif:


Sütü tencereye alıyoruz, içine şekeri ilave ediyoruz ve ısıtarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Güllaç ince nişasta yufkalarından yapıldığından ve çok su çekerek şiştiğinden, bu yufkaları ıslatabilmek için bol bol süte ve bu sütün de sıcak olmasına ihtiyacımız var. Kaynara yakın sütümüzü, çeşitli boylarda parçaladığımız güllaçların üstünde gezdirerek, bir parça yufka üzerine bol bol süt felsefesiyle borcamımızı dolduruyoruz. Yufkaları dizerken borcamın heryeri eşit kalınlıkta olacak şekilde bir yufka dağılımı yapmaya özen gösteriyoruz. Ben her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölüp, elde ettiğim çeyrek dairelerin köşeleri borcamın köşelerine denk gelecek şekilde dizilim yapıyorum. İşlem tamamlandıktan sonra üzerine gülsuyunu döküyoruz. Üst süslemesi için ceviz, antep fıstığı, file badem, nar, şeftali dilimleri ne isterseniz, sizin zevkinize kalmış. Eğer orta katmanda çerez kullanmak istiyorsanız 2. yufkayı ıslattıktan sonra kırık çerezinizi serpmeyi unutmayın. İşte hepsi bu!

Afiyet olsun!

*Güllaç sıcak yaz günlerinde vişne şurubu ile de hazırlanıp taze vişnelerle servis edilebilir. Ama bu bir başka tarifin konusu...


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...