Gülşah'ın Aynası

27 Temmuz 2015 Pazartesi

SOĞUK KIRMIZI ÇAY (BAMYA ÇİÇEĞİ ÇAYI)


Kırmızı renk alan birçok bitki çayı karışımına giren, aslında biz kuşburnu içiyoruz derken gördüğümüz o koyu kırmızı-pembe rengin asıl sorumlusu bamya çiçeği... Biz eczacılar hibiscus da diyoruz :) bamya çiçeği çayını aktarlardan tek olarak da almak mümkün... Çok faydalı, hafif kokulu, ekşimsi lezzette ve koyu kırmızı renk veren bu çaydan gerçekten çok göz alıcı buzlu çay servisleri hazırlayabilirsiniz. Kışın kuşburnu içmeyi sevenler bu buzlu çay tarifine bayılacaklar.




Bamya çiçeği çayınının C vitamini içerdiğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kafeinsiz olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Susuzluğu giderici, şekersiz hazırlanırsa kilo vermeye bile faydalı bu çayın daha da ne faydaları var öğrenmek isteyenler google amcaya bir uğrayıversinler.

*Genel olarak çok güvenli bu çayı yaz-kış tavsiye etsem de hamilelerde düşüğe sebep olabildiği, emzirenlere önerilmediği, ayrıca tansiyon ve kolesterol ilaçları ile de etkileşime geçebildiğini belirtmek sorumlu eczacının borcu... 

Malzemeler:


3 tutam bamya çiçeği çayı

2 yemek kaşığı dolusu şeker 
*Bamya çiçeği çayı ekşi olduğu için bu miktar iyi gider, zevkinize göre arttırın ya da hiç kullanmayın!

1 lt su.

Tarif:


Üç tutam çayı, bir fincan sıcak suyla 10 dk demliyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz koyu çayı cam sürahiye süzüp üzerine 2 yemek kaşığı dolusu şeker ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sürahiyi soğuk suyla tamamlayıp hazırladığımız çayı soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Buzla servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...