Gülşah'ın Aynası

12 Eylül 2015 Cumartesi

KREMALI EKMEK (BISCUIT)

biscuit man

Biscuit man. Hahahahah çok sevimli oldu yahu! Hani şu meşhuuur tavukçularda satılan yağlı, gevrek ve nefis kokulu ekmekten... Bir de sade görüntü verelim :D

biscuit

Geçen hafta instagram üzerinden görüştüğüm bir takipçim rica etti. Kırmadım tabi... Biz de ailecek severiz. Evde yapılınca içindeki yağın ne olduğu belli, temiz olduğu belli (klasik anne takıntıları) Orjinal adı menülerde biscuit olarak geçtiği için ben de bu şekilde adlandırdırm, ama bence kremalı ekmek, hatta bol yağlı ekmek.



Tarifi bulduğumda yapılış şekli ve içindeki yağ oranına inanamadım. Lezzetin kaynağı belli. Tereyağı ve krema. Bizim evde ekmeğimizi benim yaptığımı sıkı takipçilerim bilirler.. Bu da bir başka çeşit ekmek tarifim olarak kayıtlara girsin lütfen. Harika bir kahvaltılık. Belki tavuk kızarttığınızda da yanına yapmayı düşünürsünüz...Hazır bir menü gibi. Tavuk demişken "Susamlı Çıtır Tavuk" tarifim de burada...

Tariflere Amerika sitelerinden baktım. Amerikalılar şekerli hazırlıyorlar. Ama mayalı bir hamur değil o yüzden şeker gerekli de değil ve Türkiye'de satılan ekmeklerde de ben şeker tadı almadım. Aynen dışarıda sipariş ettiğinizde yiyeceğiniz gibi olması için tarifi teknik olarak bozmadım ama lezzet olarak bizim damak zevkimize uyarladım.İşte malzemeler :D

Malzemeler:


3 su bardağı un

100 gr rendelenmiş ve soğutulmuş tereyağı

1 paket soğuk krema

1/2 su bardağı soğuk süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Tarif:


Aslında çook çok basit. Püf noktası; aman yağlar sıcaktan erimesin, elimizi işe çok bulaştırmayalım, soğuk çalışalım.Soğuk derken bütün malzeme kullanılıncaya kadar buzdolabında dursun yeter.




Unu bir karıştırma kabının içine alın, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip balon tel ile güzelce karıştırın. Sonra üstüne rendelenmiş tereyağı ilave edin. Eğer önceden rendeleyip soğutmazsanız, unun üstüne rendeleyip, güzelce karıştırıp 10 dakika buzdolabına atsanız da olur :D Soğuk çok önemli! Pişerken unun içinde erimeden dağılmış bu tereyağı parçacıkları hamurun puf puf kabarmasına neden oluyor. Böyle kumlu kumlu bir duruşu olacak tereyağlı un karışımının.


En son krema ve sütü ekleyip spatulayla 10-15 çevirme hareketi yaparak çok da homajen olmayan topak topak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.


Bu hamuru unladığımız tezgahta, her seferinde üstüne un serperek elimizle bir kaç kez açıp, ortasından üstüne kapatacağız.Tekrar açıp üstüne kapat, tekrar aç ve üstüne kapat derken hamurun katları oluşacak... 12 kez yapmak yeterli gibi ifadeler vardı baktığım tariflerde :D Saymak isteyenlere duyurulur.


Biscuit elde etmek için, ağzını una batırdığınız, kenarları keskince olan bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak şekilli parçalar koparacağız. Kalan hamuru çok da elinizle yoğurup ısıtmadan bir araya getirin ve tekrar kalıpla kesin.Ta ki hamur bitene kadar.


Bu ölçüde malzeme ile 16 adet biscuit elde ettiniz. 200 derece ısıtılmış fırında biscuitler güzelce kızarıncaya kadar pişirin. Arasına sucuk, kaşar, istediğiniz diğer kahvaltılıklar ya da sadece reçel ve bal...Hepsi ile muhteşem, sıcak sıcak, gevrek gevrek, mis kokulu...


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...