Gülşah'ın Aynası

20 Eylül 2015 Pazar

KIZILCIK REÇELİ


kızılcık reçeli

Kızılcığın tam vakti. Ekşi reçel sevenler kimler el kaldırsınlar bir yoklama alayım bakayım :D Biz severiz. Eşim, oğlum iyice ekşiciler. Kızılcık reçeli de tam bizlik.





Annem ekşi meyvelerin reçelleri 1'e 1,5 oranında şekerle, tatlı meyvelerin reçelleri 1'e 1 oranında şekerle kaynatılır der. 



Klasikçilerdenseniz, 1 kilo kızılcığa 1,5 kilo şeker ekleyin 1 bardak da su ilave edin tencereye ve bırakın kaynasın. Üzeri köpük köpük olunca toplayabildiğiniz kadar köpükleri toplayın. Siz bana hiç bakmayın ben ekşi meyvelerde de 1'e 1'den az kullanıyorum şekeri. Bu konu tamamen sizin zevkiniz bence ama 1'e 1 oranından düşük şeker kullanırsanız reçeliniz dayanıklı olmaz, bozulabilir, buzdolabında tutmak gerekir, kısa sürede tüketmek gerekir, uzarsa buzdolabında şekerlenir... Siz ekşi bile seviyorsanız 1'e 1 oranında şeker kullanın o yüzden, hiç buzdolabında saklamayın sonra da reçelinizi...

Kaynayıp, üstündeki köpükler toplanıp ocak da kapandıktan sonra 10-15 damla limon ekleyin içine :D

Biraz kırık kuruyemiş de yakışır servis sırasında üstüne, yine de siz bilirsiniz canım... Bir reçel tarifini daha da fazla uzatmayayım.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...