Gülşah'ın Aynası

1 Eylül 2015 Salı

KAKAOLU VİŞNELİ CUPCAKE

kakaolu vişneli cupcake
gulsahinaynasi.blogspot.com

Bu 12 cupcakelik tarifler bana çok iyi geliyor. Hem canım çekince cupcake yiyorum, hem azıcık oluyor çocuklar da yedi derken 2-3 günde bitiyor çok uzamıyor, hem her seferinde başka bir malzeme kullanıp çeşit çeşit lezzetleri deniyorum, hem misafir gelse misafire kadar, hem fırının ısınma süresinde hazırlanıveriyor, hem çok malzeme gerekmiyor.... Hem... hem.. hem...



Bu akşam yine çayın yanına ne yesek derken, evde olan bitenden hemen hızlı bir cupcake denemesi yaptım. Buzluktaki vişneler de yine lezzet kattı. Sizde deneyecekseniz evde buzlukta vişne varsa ya da yaş üzüm de yakışır, bir su bardağı kadar meyveyi hamura karıştırarak çok daha gösterişli bir cupcake yapabileceğinizi düşünüyorum.

Malzemeler:


1 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1 küçük çay bardağı yoğurt

1 küçük çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 küçük paket kakao (25 gr)

1 çay kaşığı karbonat

1 tutam tuz

1 su bardağı donmuş vişne (Ya da belki yaş üzüm)

Tarif:


Yumurtayı bir tutam tuzla köpük köpük oluncaya kadar çırpın, şekeri ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. 

Yumurta ve şeker krema görüntüsüne gelince sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Sıvıları da tel çırpıcıyla güzelce karıştırın.

Sıvı karışımının üstüne un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip bir iki hamlede hızlıca karıştırın. En son karbonat ve meyveleri ekleyin.

Cupcake kalıbının içine yerleştirilmiş kağıt kapsüllerin içine 1er dolu çorba kaşığı hamuru bırakın.

180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika orta kata yerleştirilmiş ızgara üzerinde pişin.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...